Putin ve Macron Dağlık Karabağ'ı Konuştu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Ulusal Meclisi'nde Dağlık Karabağ bölgesi ile ilgili skandal bir kararın alınmasını sağlayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü.

23.12.2020-01:43 - (Son Güncelleme: 23.12.2020-01:41) Putin ve Macron Dağlık Karabağ'ı Konuştu!

Kremlin Sarayı'ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, ikilinin görüşmesinde Dağlık Karabağ konusunun görüşüldüğü öğrenildi.

Putin'in Macron'a Dağlık Karabağ bölgesinde durumun iyileştiğini, Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya’nın 10 Kasım'da Dağlık Karabağ'da ateşkesi sağlayan ortak açıklamadaki anlaşmaların uygulandığını söylediği belirtilirken, iki lider arasında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu çerçevesinde Dağlık Karabağ meselesinin çeşitli yönleriyle ilgili koordinasyonun devam ettirilmesine hazır olduğunun teyit edildiği kaydedildi.

'UKRAYNA'NIN DOĞUSUNU DA KONUŞTULAR'

İkilinin arasındaki geçen konulardan biri de Ukrayna'nın doğusunda yaşanan iç savaş olduğu belirtilirken, bölgede, çözüme ilişkin 2015'te yapılan Minsk anlaşmaları ve 9 Aralık 2019'da gerçekleşen Normandiya Zirvesi’ndeki anlaşmaların uygulanması konusunda girişimlerin aktifleştirilmesine yönelik adımlar atılacağı bildirildi.
Rusya tarafının Donbas bölgesine özel statünün verilmesi ve 'Steinmeier Formülü'nün Ukrayna'nın mevzuatına dahil edilmesini istediği görüşmede, Normandiya Formatı kapsamında çalışmaların devam ettirilmesi konusunda mutabık kalındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal