Putin, Türkiye’ye geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gündemdeki önemli konuları değerlendiren Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

17.04.2024-10:20 - (Son Güncelleme: 17.04.2024-11:42) Putin, Türkiye’ye geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi

Erdoğan'ın açıklamalarına göre, Türkiye-Rusya ilişkileri son dönemde daha da güçlenerek ilerliyor. Putin'in Türkiye ziyareti, iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Ziyaret kapsamında enerji, savunma, ekonomi ve bölgesel konuların ele alınması bekleniyor. Ayrıca, Suriye krizi, Libya'daki gelişmeler ve Karadeniz'deki güvenlik konuları gibi bölgesel meselelerin de görüşülmesi planlanıyor. İki liderin, bölgesel istikrarın sağlanması ve ortak çıkarların korunması için stratejik işbirliğini daha da derinleştirecek adımlar atması bekleniyor.

Türkiye ve Rusya arasındaki ekonomik ilişkiler de gündemin önemli maddelerinden biri olacak. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve yatırım alanlarının genişletilmesi konularının ele alınması bekleniyor. Enerji projeleri, doğal gaz ve petrol boru hatları gibi stratejik işbirliği alanlarının yanı sıra turizm ve tarım gibi sektörlerde işbirliğinin nasıl daha da geliştirilebileceği üzerinde durulacak.

Bayramdan sonraki diplomasi trafiği başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye ziyaret edeceğini açıkladı. Bayram sonrası başlayacak olan yoğun diplomasi trafiği kapsamında, Türkiye'nin Afrika'daki önemli ortaklarından biri olan Tanzanya'nın lideri de Türkiye'yi ziyaret edecek. Başkan Erdoğan, Tanzanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da güçlendiğini belirterek, şunları söyledi:

"Mesela Tanzanya Cumhurbaşkanı Türkiye’ye gelecek. Tanzanya, Afrika’nın önemli bir ülkesi. Bu nedenle onun Türkiye’ye gelişi çok çok önemli. Onlarla atacağımız adımlar diplomatik konuların yanında yatırımlar açısından da önemli fırsatları barındırıyor."

Bağdat ziyaretinde hangi konular gündemde?

Bir gazetecinin, "Önümüzdeki günlerde bir de Bağdat ziyaretiniz olacak. Hangi konular gündemde? Terörle mücadelede yeni aşama diyebilir miyiz?" sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelerde bulundu: 

“Özellikle Irak tarafı bizim bu ziyaretimize çok önem veriyor. Bu ziyaretle birlikte Türkiye ve Irak olarak münasebetlerimizi farklı bir zemine oturtacağız. Ziyaretimizin gündem başlıklarının en önemlilerinden biri de su meselesi. Su konusunda bizden bazı talepleri oldu, bu konuları çalışıyoruz. Bu konuyu onlarla çözmenin gayreti içinde olacağız. Onlar da zaten bu işi çözelim istiyorlar. Adımlarımızı bu istikamette atacağız. Bir de Türkiye’ye doğalgaz ve petrol akışı konuları var onları da ele almanın gayreti içerisinde olacağız. Bağdat ziyaretimizin ardından dönüşte Erbil’e de bir ziyaret yapabiliriz, oradaki yetkililerle de görüşmeler yapabiliriz. Arkadaşlarımız bu konu ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor."


Putin'in Türkiye ziyareti için tarih belli değil: Erdoğan'dan açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye yapacağı ziyaretle ilgili olarak beklenen tarih hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi. Erdoğan, Putin ile sık sık telefon görüşmeleri gerçekleştirdiklerini ve Türkiye ziyareti için henüz net bir tarihin belirlenmediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: 

"Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin’in bir ziyareti söz konusuydu, tarih netleşti mi?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Sayın Putin ile sık sık telefon görüşmeleri gerçekleştiriyoruz. Türkiye ziyareti ile ilgili henüz tarih netleşmedi. Bu konu da inanıyorum ki en kısa sürede netleşecektir."

Putin'in Türkiye ziyareti, iki ülke arasındaki stratejik işbirliği, enerji projeleri, bölgesel konular ve uluslararası ilişkiler gibi birçok önemli konunun ele alınacağı bir dönemde gerçekleşecek. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler, son yıllarda birçok alanda işbirliğini artırmış ve karşılıklı güveni pekiştirmiştir.

Ziyaretin gerçekleşeceği tarihin netleşmesiyle, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin daha da derinleşmesi ve stratejik işbirliğinin daha da genişlemesi bekleniyor. Türkiye ile Rusya arasındaki bu yakın ilişkiler, bölgesel istikrarın sağlanmasında ve uluslararası konularda daha etkin bir rol oynamada önemli bir faktör olarak görülüyor.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal