Putin, Rus Ordusu İçin Suriye'de İlave Yer İstedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Suriye’de Rus ordusuna ek gayrimenkul ve deniz alanı tahsisi için talimat verdiği bildirildi.

29.05.2020-16:59 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-16:58) Putin, Rus Ordusu İçin Suriye'de İlave Yer İstedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Suriye’de Rus ordusuna ek gayrimenkul ve deniz alanı tahsisi için talimat verdiği bildirildi.

Rusya Devlet Yasal Bilgi Sisteminde verilen karara göre, Putin, Savunma ve Dışişleri bakanlıklarını Suriye’de Rus silahlı güçlerine ek gayrimenkul ve deniz alanı sağlanması için Suriyeli yetkililer ile müzakere etmekle görevlendirdi.

Kararda, ek yerlerin sağlanması için 2015 yılında Rusya ve Suriye hükümeti arasında varılan anlaşma kapsamında müzakerelerin yapılması talep edildi.

Rusya ve Suriye hükümeti arasında 26 Ağustos 2015 tarihinde varılan anlaşmada, Rus uçaklarının ve askerlerinin Hmeymim Üssü'ne süresiz olarak yerleşmesi yer alıyor.

Söz konusu anlaşmaya göre, Rusya üssün kullanımı için Suriye'ye ödeme yapmıyor. Üsse yerleştirilecek uçak, personel ve teçhizatı da Rusya’nın belirlediği ifade ediliyor. Hmeymim Üssü'ne getirilecek ekipmanlara ne vergi ve gümrük kontrolü uygulanıyor. Burada çalışacak Rus çalışan ve aileleri, diplomatlarınki gibi imtiyaz tanınıyor. Ayrıca bu kişiler dokunulmazlığa sahip. Suriye, faaliyetlerinden dolayı Rusya'ya ve görevli çalışanlarına herhangi bir dava açamıyor.

Rus ordusunun, Suriye'de Hmeymim Hava Üssü'yle birlikte deniz üssü olarak Tartus Limanı'nı kullandığı ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal