Putin Ermenistan'ı Sattı

Putin,'Karabağ savaşı bir faciadir, Ermenistan ile müttefiklik anlaşmasının gereğini yerine getirmeye hazırız' dedi.

07.10.2020-12:21 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-12:32) Putin Ermenistan'ı Sattı

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin açıklamalarının devamında 'Rusya ile Ermenistan arasında anlaşma Ermenistan sınırları kapsamında fazlası yok. Sıkıntı yok.

Ermenistan ile anlaşmamız sınırları içinde geçerli Azerbaycan şu anda kendi topraklarında operasyon yürütüyor. Karabağ Azerbaycan'nin toprağı. Ermenistan 30 yıldır işgal politikası yürütüyor.' ifadelerini kullandı.

VLADİMİR PUTİN İLE İLHAM ALİYEV GÖRÜŞTÜ

Paşinyan'ın 'tavize açığız' açıklamasının ardından harekete geçen Rusya'nın Cumhurbaşkanı Putin, Azerbaycan lideri Aliyev ile görüştü.

Bölgedeki düşüşünü diplomaside zaman kazanmaya çalışarak gidermeye çalışan Paşinyan,'İhtilafların çözümü karşılıklı tavizler temelinde gerçekleştirilmeli. Ermenistan, Azerbaycan'ın da hazır olduğu tavizlere hazır.' dedi.

Bu açıklamaların üzerine harekete geçen Rusya Cumhurbaşkanı Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefon konuşması gerçekleştirdi.

Azerbaycan ile Ermenistan gerilim hattıyla ilgili açıklama yapan Putin, 'Dağlık Karabağ'daki şiddetli çatışmalardan büyük endişe duyuyoruz' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal