Putin dünyayı tehdit etti: Bunu yapan yeryüzünden silinecektir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’ya nükleer silah saldırısı yapmaya cesaret edecek ülkelerin yeryüzünden silineceğini söyledi. Putin yaptığı açıklamada petrol fiyatlarına da değindi.

10.12.2022-15:35 - (Son Güncelleme: 10.12.2022-17:30) Putin dünyayı tehdit etti: Bunu yapan yeryüzünden silinecektir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nükleer silahlanma konusunda tehdit derecesinde bir açıklama yaptı. Rusya’ya nükleer silah saldırısı yapmaya cesaret edecek ülkelerin yeryüzünden silineceğini söyleyen Putin, açıklamasının devamında AB’nin aldığı Rus petrolüne tavan fiyat kararına da değindi. 

Putin’den petrole tavan fiyat açıklaması

AB, G7 ülkeleri, Avustralya ve Norveç'in Rus petrolüne 60 dolarlık tavan fiyat uygulamasına yanıt veren Putin, söz konusu uygulamayı yürürlüğe koyanlara petrol satmayacaklarını ve petrol üretimini kısma seçeneğini düşünebileceklerini söyledi.

Putin Petrol Açıklaması

Tavan fiyat kararı bizi etkilemeyecek

Rus petrolüne tavan fiyata ilişkin Putin "Petrole uygulanan tavan fiyat, petrolümüzü sattığımız fiyat seviyesinde, etkilenmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Müzakereler yapıldı

Rusya vatandaşı Viktor Bout ile ABD'li basketbolcu Brittney Griner'in takasının Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) yürüttüğü müzakereler sonucunda gerçekleştiğini belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'yle yeni tutuklu takasları yapılabileceğini ifade etti.

Putin, FSB ile ABD istihbaratı arasındaki temasların sürdüğünü belirterek olası yeni olası takaslar hakkında "Her şey mümkün" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal