PTT’ye giden anında 3.500 TL’sini alabilecek! Aile başına yardım sağlanacağı açıklandı

Anında PTT’ye giden vatandaşlara aile başına karşılıksız ödeme sağlanacak. Ödemeler trink olarak hesabınıza yatırılacak. 3.500 TL’sini almayan kalmasın!

11.03.2024-09:51 - (Son Güncelleme: 11.03.2024-10:03) PTT’ye giden anında 3.500 TL’sini alabilecek! Aile başına yardım sağlanacağı açıklandı

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara müjdeli bir haber daha verildi. E - Devlet üzerinden başvuru yapabilecek olan vatandaşlar aile başına karşılıksız ödeme sahibi olacak. PTT üzerinden alınacak ödemeler için dakikalar içerisinde E - Devlet üzerinden başvuru yapmanız yeterli olacak. Başvurusu onaylanan vatandaşlar anında PTT üzerinden kesintisiz ve hızlı şekilde ödemelerini alabilecek. Paylaşılan bilgiler doğrultusunda ödeme miktarlarının 1.500 ile 3.500 TL arasında değişim göstereceğinin de altı çizildi. 

Dar gelirli vatandaşlara ilaç niteliğinde yardım

Devlet ve bakanlıkların iş birliği ile dar gelirli olan vatandaşlara yardım imkanları her geçen gün devam ediyor. Bu sefer yapılacak olan destek ile birlikte yine dar gelirli olan vatandaşlara maddi imkân sağlanacak. Başlatılan destek kampanyası, doğalgaz faturasını yönelik destekler arasına dahil edildi. Ekonomik olarak sıkıntı çeken vatandaşlar, E - Devlet tarafından dakikalar içerisinde doğalgaz faturası destek ödemesine başvuruda bulunabilecek. Başvuruyu yapıp onay almasının ardından ise aileler kendilerine en yakın olan PTT şubesine giderek 3.500 TL’ye kadar sağlanacak olan yardımından yararlanabilecekler.

doğalgaz destek ödemesi

PTT’den 3.500 TL’ye kadar nakit yardım sağlanacak

Kış aylarına halen daha devam ettiğimiz dönemler içerisinde; dar gelir alanlar vatandaşların yaşadıkları büyük problemlerden birisi de ısınma. Doğalgaz faturalarının yüksek gelmesinden dolayı vatandaşlar evde doğalgaz yakmaktan çekinir hale geldi.  Tam bu noktada bakanlık ve devlet iş birliğiyle doğalgaz fatura desteği sunulacağının altı çizildi. E - devlet üzerinden başvurularak alınacak olan doğalgaz destekleri için tek yapmanız gereken TC kimlik numaranız ve şifreniz ile E - devlete giriş sağlamanız. E - devlet ana ekranına giriş sağladıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım başvuru hizmeti sayfasına erişim sağlamanız gerekiyor. Kimliklerinizi doğruladıktan sonra başvurularınızı eksiksiz iletmeniz şartı mevcut. Bilgilerini eksiksiz şekilde dolduran ve başvuru koşullarına uyan vatandaşların başvurusu onaylanacak. Sonucunda doğalgaz yardımı ödemeleri vatandaşların PTT kartlarına eksiksiz şekilde yatırılacak. Ödemeler yatırmadan önce başvurusu onaylanan vatandaşların en yakın PTT şubesine doğalgaz faturalarını ibraz etmeleri gerekiyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal