PTT sosyal yardım için başvuru ekranı aktif! 6.000 TL yardım ödemeleri ibana yatırılıyor

Düşük orta gelirli vatandaşlara müjdeli haber verildi! Ekonomik sıkıntı çekenler PTT’den kadın erkek fark etmeksizin 6.000 TL'ye yardım parasını alabilecek. Hemen ibana yatırılacak.

06.04.2024-14:17 - (Son Güncelleme: 06.04.2024-14:17) PTT sosyal yardım için başvuru ekranı aktif! 6.000 TL yardım ödemeleri ibana yatırılıyor

Son dönemler içerisinde ekonomik sıkıntıyla karşı karşıya kalan, düşük gelirli vatandaşlara müjdeli haber PTT tarafından verildi. PTT ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğinde 6.000 TL tutarında yardım programı için başvurular toplanmaya başlandı. Bakanlık onaylı verilecek olan bu yardım ödemesi PTT tarafından iban numaralarına yatırılacak. Yeni hayata geçirilmiş olan bu proje kapsamında, ekonomik sıkıntı çeken dar gelirli hanelere tek seferde 6.000 TL tutarında nakit ödeme yatırılacak. 

PTT 6.000 TL sosyal yardıma nasıl başvurulur?

PTT ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliği ile başlatılmış olan bu yeni sosyal destek ödemesine E - devlet platformu aracılığıyla kolaylıkla başvuruda bulunabilecek. Vatandaşlar E - Devlet resmi internet sitesi üzerine TC kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak, eksiksiz şekilde başvuru işlemlerini tamamlayabilecekler. Başvurunun iletilip değerlendirilmesi ve olumlu sonuçlanması sonrasında ise PTT üzerinden destek ödemeleri tıkır tıkır hesaba yatırılacak. 

PTT sosyal yardım için başvuru ekranı aktif! 6.000 TL yardım ödemeleri ibana yatırılıyor

PTT 6.000 TL sosyal yardım nasıl alınır?

PTT tarafından 6.000 TL tutarındaki sosyal yardımı almak isteyen vatandaşların belirli koşulları karşılıyor olmaları gerekiyor. Bu koşullar ise mali zorluklar içerisinde düşük gelir seviyesine sahip olan, hane maddi durumu yetersiz olan ve haneyi içerisine giren miktar asgari ücretin üçte biri miktarında olan yararlanabiliyor.

PTT 6.000 TL sosyal yardım desteği evrakları neler?

PTT 6.000 TL sosyal destek ödemesi için herhangi bir ek belge istemiyor. Vatandaşlara devlet üzerinden direkt olarak sosyal destek yardımına başvuruda bulunabiliyor. Başvuru onaylandıktan sonra, ödemeyi almaya hak kazanan vatandaşlar yalnızca TC kimlik belgeleri ile PTT’den destek ödemelerini alabiliyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal