PTT personel alım başvurusu nasıl yapılır? PTT 2024 Mart Nisan personel alımı

PTT personeli olmak isteyen vatandaşlar tarafından PTT personel alım şartları tekrardan gündeme geldi. PTT 2024 yılında yeni bir alım yapacak mı? PTT personel alımının detayları neler? Başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte PTT personel alımı ile ilgili tüm detaylar…

28.03.2024-15:42 - (Son Güncelleme: 28.03.2024-15:42) PTT personel alım başvurusu nasıl yapılır? PTT 2024 Mart Nisan personel alımı

PTT çalışanı olmak isteyen vatandaşlar, PTT personel alımı detaylarına dikkatli bir şekilde araştırmaya devam ediyor. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü yeni bir personel alımı yapacak mı? PTT personel başvuru şartları neler? Hangi tarihlerde personel alımı yapılacak? 

PTT 2024 yılında personel alımı yapacak mı?

2024 yılında PTT personelini almak isteyen vatandaşlar, PTT personel alım süreçlerini yakından takip ediyor. Kendi resmi internet sitesi üzerinde yaptığı duyurular ile kamu bünyesinde personel alımı gerçekleştiren PTT’den henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak ilerleyen süreçte PTT’de çalışmak üzere 10.000 yeni personel alımı yapılacağı konusu gündemde. Söz konusu olan personel alımı için başvurular ise resmi sayfa üzerinden takip edilebilecek.    

PTT personel alım başvurusu nasıl yapılır? PTT 2024 Mart Nisan personel alımı

PTT personel alım başvurusu nasıl yapılır?

PTT personeli olmak isteyen vatandaşların ilk etapta kurum tarafından belirlenen şartları taşıması gerekiyor. Belirtilen şartları taşıyan adaylar, kurum tarafından yapılacak mülakat ya da sınava katılım sağlayarak, başarı sağlaması durumunda kadrolu şekilde işe alınacak. Başvuru yapacak olan adayların başvuru yapacak oldukları alana göre tek bir seçim hakları bulunuyor.   

PTT personel alım sınavına katılım sağlamak için belli bir miktar ödeme yapma şartı da mevcut. Bu ödemeler Ziraat Bankası ya da PTT web sitesi üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor.

PTT personel alım başvuru şartları neler?

PTT personel alımına başvuruda bulunan adayların hem genel hem de özel şartları karşılıyor olması gerekiyor. Genel şartlar tüm adaylar da geçerli olup, özel şartlar ise başvurulan alana göre değişim gösteriyor. İşte PTT personel alımı genel şartlar:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak 
  • 18 yaşını tamamlamış olmak 
  • Kamu haklarının herhangi birisinden mahrum kalmamış olmak 
  • Devamlı çalışacak sağlığa sahip olmak 
  • Başka kurum ve kuruluşlara yönelik mecburi bir hizmet yükümlülüğünün bulunmaması 
  • Çalışılacak pozisyona göre yönetim kurulu tarafından belirlenmiş olan öğrenim şartlarını karşılamak 
  • Herhangi bir SGK kuruluşundan emekli olmamış olmak 
  • 5237 sayılı Türk Ceza kanununun 53.üncü maddesi gereğince geçerli olan suçlardan mahkum olmamak 

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal