PTT her haneye 1900 TL yardım yapacak! A’DAN Z’YE tüm detaylar belli oldu

Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi dar gelirli olan vatandaşlara yönelik yardımlar hız kesmeden devam ederken, PTT’den yeni bir destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. 1900 TL’ye kadar her haneye yardım desteği sağlanacak.

16.03.2024-16:33 - (Son Güncelleme: 16.03.2024-16:33) PTT her haneye 1900 TL yardım yapacak!  A’DAN Z’YE tüm detaylar belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi olan dar gelirli vatandaşlara yönelik destek yardımları her ay düzenli olarak yatırılmaya devam ediliyor. Bu defa Bakanlık tarafından yeni bir destek ödemesi daha duyuruldu. PTT aracılığıyla sunulacak olan bu destek ödemesi için başvurular E - Devlet üzerinden toplanacak. TC kimlik numarasına göre ise dar gelirli vatandaşlara 1.900 TL’ye kadar ödeme yapılacak.

Dar gelirli vatandaşların yeni sosyal destek ödemesi PTT’de

Bakanlıklar tarafından sunulan destek ödemelerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ramazan ayının gelmesiyle sunulan destek ödemeleri artırıldı. Bu defa yine Bakanlık tarafından yeni bir destek ödemesinin daha yapılacağı duyuruldu. PTT aracılığıyla yapılacak olan bu destek ödemesi için belirli şartları karşılayan hanelere 1.900 TL tutarında destek ödemesi sağlanacak. Hanelerin yaşam standartları ve hane gelirleri dikkatli şekilde incelenerek 2024 aile destek ödemesi sunulacak.

PTT 1900 TL Destek ödemesi

31 Mart’a kadar başvuranlar 1.900 TL ödeme sahibi olacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yeni bir destek ödemesi daha paylaşıldı. Ramazan ayının gelmesiyle destek ödemeleri gün ve gün artmaya devam ediyor. Düşük gelirli vatandaşlara öncelik tanınarak sunulan aile destek ödemelerinde bu defa 1900 TL’ye kadar çocuk destek bileşeniyle beraber ödeme sağlanacak. Hane içerisindeki kişi sayısına ve hanede kişi başına düşen gelire göre ödemeler değişim gösterse de; 1.900 TL’ye kadar destek ödemesi başvuranların olacak.

1.900 TL destek ödemesi nasıl alınır? 

PTT tarafından 15 Mart 2024 itibarıyla başlatılan yeni destek ödemesi için vatandaşlar E -  devlet üzerinden TC kimlik numaralarını ve şifrelerini girerek başvuruda bulunabilecekler. Buna ek olarak sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden de başvuruların eksiksiz şekilde tamamlamaları söz konusu. 31 Mart 2024 tarihine kadar aktif olacak başvuru ekranı sayesinde başvuran hanenin gelirine ve hanedeki kişi sayısına göre 1.900 TL’ye kadar yatırılacak ödemenin sahibi olunacak.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal