PTT elektrik faturasıyla geleni ödeme yapıyor! Elektrik faturaları bedavaya ödeniyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı PTT iş birliğiyle yardıma muhtaç olan vatandaşlara müjdeli haber verildi. Elektrik faturası ile gelen PTT’den destek ödemesini alacak! İşte detaylar…

20.04.2024-11:26 - (Son Güncelleme: 20.04.2024-11:26) PTT elektrik faturasıyla geleni ödeme yapıyor! Elektrik faturaları bedavaya ödeniyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay düzenli olarak yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik destek imkanlarını sunmaya devam ediyor. Her sene içerisinde yepyeni sosyal destek ödemelerini duyurmaya devam eden bakanlık, bu defa PTT iş birliğiyle yepyeni bir sosyal destek başlattığını paylaştı. Yeni sosyal destek doğrultusunda elektrik faturasıyla PTT şubelerine giden vatandaşlar, 260 TL’ye kadar yardım ödemesinin sahibi olacak. Dar gelirli vatandaşların elektrik faturaları bakanlık ve PTT iş birliği ile ödenecek.

Elektrik faturası yardımından kimler faydalanabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından başlatılan bu yeni sosyal destek ödemesi PTT tarafından yapılacak. Elektrik fatura desteği hanede yaşayan kişi sayısına bağlı olarak ödenecek. Buna ek olarak tüketilen elektrik miktarı da hesaplamalara dahil olacak.

  • 1 - 2 kişi 75 kWh elektrik tüketimi için 130,09 TL 
  • 3 kişi 100 kWh elektrik tüketimi için 173,46 TL 
  • 4 kişi 125 kWh elektrik tüketimi için 216,82 TL 
  • 5 ve daha fazla kişi 150 kWh elektrik tüketimi için 260,19 TL destek ödemesi yatırılacak. 

PTT elektrik faturasıyla geleni ödeme yapıyor! Elektrik faturaları bedavaya ödeniyor

Elektrik faturası yardımı nasıl alınır?

Elektrik faturası sosyal desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar gerekli olan belgeler ile beraber PTT şubelerine anında başvurularını iletecekler. Başvuru esnasında kimlik kartı ve en son kesilen elektrik faturası yeterli olacak. Yapılan başvurunun onaylanması halinde düzenli olarak elektrik desteği sağlanacak. Vatandaşlar her ay elektrik faturası desteğini PTT üzerinden alabilecek.

 Dar gelirli vatandaşların elektrik giderlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan bu program doğrultusunda faturası 300 TL’nin üzerine çıkanlar destek ödemesinden yararlanabilecek.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal