PTT dudak uçuklatacak fırsatı duyurdu! Hane başına 20.000 TL ödeme yapıyor

PTT tarafından dudak uçuklatacak harika bir fırsatı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğinde 20.000 TL destek ödemesi sunulacak.

22.03.2024-14:38 - (Son Güncelleme: 22.03.2024-14:38) PTT dudak uçuklatacak fırsatı duyurdu! Hane başına 20.000 TL ödeme yapıyor

PTT Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birliğinde dar gelirli ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yönelik yeni bir destek paketi duyuruldu. Aile destek paketi kapsamında sunulacak olan yardım sayesinde hane başına 20.000 TL destek imkanı sunulacak. Acil nakite ihtiyacı olan vatandaşlar, Bakanlık ve PTT iş birliğiyle sunulacak olan aile destek paketinden faydalanabilecek. Dar gelirli vatandaşlara yönelik olarak sunulacak olan bu yeni paket şimdiden yüzleri güldürmeyi başardı.

E - Devlet üzerinden başvurular anında yapılabiliyor

Bakanlık ve PTT işbirliğinde dar gelirli ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yönelik sunulacak olan 20.000 TL tutarındaki destek ödemesi için tüm detaylar belli oldu. E - Devlet üzerinden kolaylıkla yapılacak olan başvurular için vatandaşların TC kimlik ve şifrelerini bilmeleri yeterli olacak. TC kimlik ve şifreleriyle E -  Devlet portalına giriş sağlayacak olan vatandaşlar, sosyal yardım ödemelerinden başvurularını kolaylıkla dakikalar içerisinde yapabilecekler. Vatandaşlar bakanlık üzerinden de başvurularını iletebilecekler. 

PTT dudak uçuklatacak fırsatı duyurdu! Hane başına 20.000 TL ödeme yapıyor

Aylık 1.250 TL + 650 TL ödeme yapılacak 

Aile destek paketi yardımı kapsamında sunulacak olan destek ödemesi PTT aracılığıyla aylık şekilde ödenecek. 2 farklı şekilde yapılan ödemeler; çocuk destek bileşeni ve aile yardımı olarak ayrılıyor. Aile ihtiyaçlarını göre 850 TL 1.250 arasında değişim gösteren aile yardımına ek çocuk destek bileşeni de 350 ile 650 TL arasında değişim gösteriyor. 

Bakanlık ve PTT yardımı için hangi belgeler gerekli?

PTT üzerinden sunulacak bakanlık destekli yardım için başvuru esnasında ikametgâh belgesi, kimlik belgesi ve gelir durumunu gösteren belgeler gerekli. Bu belgeleri sunarak eksiksiz şekilde başvurusunu gerçekleştiren vatandaşların, yardım miktarları belirlendikten sonra her ay düzenli tutarda sunulacak sosyal destekten faydalanabilecekler.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal