Profiterol Nasıl Yapılır?

Şöyle lezzetiyle uçuracak, misafirler geldiğinde tabak tabak yemek isteyecekleri bir profiterol tarifimiz var. Hazırsanız sizi haberin devamına davet ediyoruz.

29.01.2021-10:52 - (Son Güncelleme: 29.01.2021-10:52) Profiterol Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Hamuru için:

1 su bardağı su

1 su bardağı un

125 gram margarin

3 adet yumurta

Kreması için:

2,5 su bardağı süt

1,5 su bardağı şeker

3 yemek kaşığı un

1 adet yumurta

1 paket vanilya

Sosu için:

80 gram bitter çikolata

Öncelikle profiterolün hamurunu yapmak için küçük bir tencereye bir su bardağı suyu ve margarini koyun, eritmeye başlayın. Hemen sonrasında 1 su bardağı unu ekleyip karıştırın. 3-4 dakika karıştırdıktan sonra elde ettiğiniz hamurun 10-15 dakika soğumasını bekleyin. Hamurun içine yumurta kıracağımız için hamurun yeterince soğuması gerekiyor. Yumurtaları hamurun içine tek tek kırın ve çırpın. Yapışkan bir hamur elde ettikten sonra hamuru 10-15  dakika daha dinlendirin. Sonra bir kaşık yardımıyla hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve tepsiye dizin. Daha önceden ısıtılmış 180 derecede 40 dakika pişirin. 

Hamurumuz pişerken siz bir tarafta kremasını hazırlamaya başlayın. Vanilya haricinde diğer tüm malzemeleri bir tencereye alın ve pişirin. Kaynadıktan sonra vanilyayı da ekleyip 5 dakika daha çırpın. 

Ardından profiterolleri ortadan ikiye kesip yada bir şırınga yardımı ile içini kremayla doldurun ve üst üste dizin. Son olarak da benvari usulü erittiğiniz bitter çikolata sosunu profiterollerin üzerine dökün. Servise hazır. Afiyetler olsun!


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal