Prof. Dr. Tevfik Özlü Son Coronavirüs Rakamlarını Değerlendirdi

Prof. Dr. Tevfik Özlü dün açıklanan son coronavirüs rakamlarını değerlendirdi. Özlü yaptığı açıklamada salgının iniş sürecinin başladığını söyledi.

25.04.2020-09:33 - (Son Güncelleme: 25.04.2020-09:24) Prof. Dr. Tevfik Özlü Son Coronavirüs Rakamlarını Değerlendirdi

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını ülkemizde de görülürken, şimdiye kadar yaklaşık olarak 105 bin vaka tespit edildi. Dün açıklanan son verilerde ise durumun düzelmeye başladığı gözlemlendi. Konuyla ilgili olarak Prof. Dr. Tevfik Özlü, son verileri değerlendirdi.

Türkiye'nin salgında iniş dönemine girdiğini belirten Özlü, "Tabi tek günlük veri ile değerlendirme yapmak yanıltıcı olabilir. Önümüzdeki günlerdeki trende de bakmak lazım. Ama genel itibariyle piki tamamlamış görünüyoruz. 11 Nisan'da 5 bini aşkın vaka ile en yüksek sayıyı gördük. Ondan sonra durağanlaşma ardından da düşüş başladı. Bu sevindirici çünkü Avrupa ülkeleri bu trendi yakalamaları 12 hafta sürdü. Bize ise 5-6 haftada bunu yakalamış olduk. Daha az kayıpla, daha az hasarlar salgını yönetiyoruz. Umarım bu gevşemeye neden olmaz. Bu gelişmeler sonrası gevşeme olursa bu eğri yukarı doğru tırmanışa geçebilir. Dikkatli olmamız gerekiyor. Tedbirlere uymamız gerekiyor. Bugün veriler çok daha umut verici, çok daha sevindirici." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

11 Mart tarihinde ülkemizde ilk coronavirüs vakası tespit edilirken, şimdiye kadar toplamda 104 bin 912 vaka tespit edildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 600'a çıktı. Tedavilerinin ardından taburcu edilen kişi sayısı ise 21 bin 737'ye çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal