Prof. Dr. Orhan Şen: 2 Gün Sokağa Çıkmayın!

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Afrika'dan gelen toz taşınımına bağlı olarak yaşanan çamurlu yağışlara dair önemli açıklamalarda bulundu.

19.04.2021-13:31 - (Son Güncelleme: 19.04.2021-13:31) Prof. Dr. Orhan Şen: 2 Gün Sokağa Çıkmayın!

Prof. Dr. Orhan Şen, acil işi olmayanların önümüzdeki ik gün dışarı çıkmaması gerektiğini belirtti.

Şen, Afrika'dan gelen toz taşınımına ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Şen, tozların solunum yolu ile alınması durumunda sağlık açısından olumsuz etkilerinin olacağını ifade ederek acil işi olmayanların önümüzdeki iki gün kesinlikle dışarı çıkmaması gerektiğini belirtti.

MANTAR VE BAKTARİLERİ CİĞERLERİMİZE KADAR SOKABİLİYOR

Toz taşınımının insan sağlığına zararlarını belirten Şen, ''İnsan nefes alırken 5 mikrometrelik partikelleri burnunda tutabiliyor. Burun ve ağız yoluyla ciğerlerimize kadar gidebiliyor. Demir de var bu tozun içinde. Nefes yoluyla alırsak bunu ciğerlerimizde tahribat yapabilir. Astım, KOAH hastalarından kalp hastalarına kadar etkileyebiliyor. Mantar ve bakterileri de ciğerlerimize kadar sokabiliyor.''

Prof. Dr. Şen, toz taşınımının hangi bölgelerde daha etkili olacağını ifade ederek,

''Tam bir hastalık havasındayız. Bugün ve yarın işiniz yoksa dışarı çıkmayın. Hava alamayacaksınız çünkü, maske de çok fazla işe yaramıyor. Batı'da yarın sabaha kadar devam ediyor. Anadolu'da, İç Anadolu ve Doğu'da yarın akşama kadar devam edecek. Nefes yolumuzla bu tozu almıyorsak bir sıkıntı yok. Solunum yoluyla almamamız lazım. Türkiye olarak söylüyorum acil bir işimiz yoksa dışarı çıkmayalım. Evde pencerelerden içeri girebilir o açıdan eve de dikkat etmek lazım.'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal