Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: İstanbul'da Her 100 Kişiden 1'i Virüs Taşıyor

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, katıldığı bir televizyon programında coronavirüs gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Ceyhan, "Türkiye'de 300 bin civarında virüsü taşıdığını düşündüğümüz insan var." dedi ve İstanbul'da her 100 kişiden 1'inin coronavirüs taşıdığını ifade etti.

04.06.2020-12:19 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-12:11) Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: İstanbul'da Her 100 Kişiden 1'i Virüs Taşıyor

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, katıldığı bir programda, coronavirüs süreciyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Ceyhan, 'Türkiye'nin Günlük Coronavirüs Tablosu'nu yorumlarken, İstanbul'daki coronavirüs vaka sayısı ile ilgili de açıklamada bulundu.

Ceyhan yaptığı açıklamalarda, "300 bin civarında virüsü taşıdığını düşündüğümüz insan var. Bu da giderek azalıyor. Şu anda bunun genel olarak yüzde 60'ının İstanbul'da olduğunu düşünmek durumundayız. Geri kalan Anadolu'nun değişik bölgelerinde. 160 bin 170 bin civarında İstanbul'da aktif vaka var." dedi.

Açıklamalarına devam eden Ceyhan İstanbul'un nüfusuna göre bir değerlendirme yaptı ve "Tabi İstanbul'un nüfusuna göre düşünürseniz her 100 kişiden 1'i anlamına gelir. 100 kişilik bir toplantıya gittiğinizde orada bulaştıracak bir kişiyle karşılaşma olasılığınız oldukça yüksek. İlla ki her yerde denk geleceğiniz anlamına gelmez bu bir ortalamadır." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal