Prof. Dr. Ersoy'dan Olası İstanbul Depremine İlişkin Açıklama: 50 Bin Bina Çökebilir

Cumartesi günü merkez üssü İstanbul Kartal olan deprem sonrası Prof. Dr. Şükrü Ersoy dikkat çeken uyarılarda bulundu. Ersoy, ''100 milyar dolar ekonomik kayıp meydana gelip 50 bin bina çökebilir.''

21.06.2021-19:20 - (Son Güncelleme: 21.06.2021-19:25) Prof. Dr. Ersoy'dan Olası İstanbul Depremine İlişkin Açıklama: 50 Bin Bina Çökebilir

Kartal depreminin karada meydana geldiğinin altını çizen Ersoy, "Marmara Bölgesi’ndeki bir depremde 100 milyar dolar ekonomik kayıp meydana gelip, 50 bin bina çökebilir" dedi.

Kartal merkezli 3.9 büyüklüğündeki depremin, denizde yaşanan depremlerden farklı incelenmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Depremleri biz deniz içerisinde bekliyoruz. Fakat Kartal'daki deprem karada meydana geldi.

'50 BİN BİNA ÇÖKEBİLİR'

 Kuzey Anadolu Fayı'nın ikinci kollarının bir kaç tanesinin kara üzerine çıktığını biliyoruz. Marmara Bölgesi'ndeki bir depremde 100 milyar dolar ekonomik kayıp meydana gelip, 50 bin bina çökebilir" dedi. İstanbul'da, geçen cumartesi günü meydana gelen ve Anadolu yakasının birçok yerinde sarsıntıya sebep olan deprem, olabilecek Marmara depremi tartışmalarını tekrar gündeme getirdi. AFAD'ın merkez üssünü Kartal, büyüklüğünü 3.9, Kandilli Rasathanesi'nin ise merkez üssünü Sultanbeyli büyüklüğünü 4.2 olarak açıkladığı depremle ilgili konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Deprem ve Tsunami Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, şunları söyledi: "Türkiye'de her yıl, 24 bin deprem olur. Bu da her ay yaklaşık 2 bin tane deprem demektir. 4 büyüklüğünü hesaba katarsak, 4 büyüklüğünde 150'ye yakın deprem oluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal