Prof. Dr. Altun'dan 12 Yaş Üzeri Çocuklara Aşı Tavsiyesi Geldi

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede kapsamında aşının en etkili yöntem olduğunu belirtti. Ailelere 12 yaş ve üzeri çocuklarına aşı yaptırmaları tavsiyesinde bulundu.

06.09.2021-14:21 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-16:39) Prof. Dr. Altun'dan 12 Yaş Üzeri Çocuklara Aşı Tavsiyesi Geldi

Prof. Dr. Altun, Tabip Odası'nda düzenlenen toplantıda yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte  milyonlarca öğrencinin ders başı yaptığını ifade etti. 

Koronavirüs salgının ulusal çapta olduğu gibi Türkiye'de de devam ettiğini bildiren Altun, Kovid-19 aşılarında yaş sınırının 12'ye düştüğünü söyledi.

AŞIDA SINIR 12'YE DÜŞÜRÜLDÜ

Aşılanma oranının yükseltilmesi için ailelere seslenen Altun, ''12 yaşın üzerindeki çocuklarına herkes aşı yaptırsın. Bu hastalıkla mücadele etmenin tek yolu bu. Aşılanma ilk olarak bizi hastalıktan koruyor, ikincisi aşılanmaya rağmen hasta olabiliriz ancak hastalığın daha hafif tabloda geçirilmesi sağlanmış oluyor.'' ifadelerine yer verdi.

MASKE, MESAFE VE TEMİZLİK KURALLARINA RİAYET EDİLMELİ

Dünya Sağlık Örgütünün acil kullanım onayı verdiği aşıların hepsinin ağır hastalık tablosu ve ölümleri önleyici nitelikte olduğunu ifade eden Altun, yaygın aşılanmanın sağlık kurumlarında oluşabilecek yoğunluğun da önüne geçileceğini söyledi. 

Sınıfların düzenli olarak havalandırılması gerektiğini ifade eden Altun, ''Maske, mesafe ve temizlik önlemlerine riayet edilmeli'' uyarısında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal