Prens Selman kimdir, kaç yaşında, nereli? Newcastle United'ın yeni sahibi Prens Selman'ın serveti ve biyografisi!

Newcastle United'ın satışa çıkarılmasının ardından takımı satın alan Prens Selman’ın kim olduğu merak edildi. Newcastle United yeni sahibi olan Selman hakkında bilgi almak isteyen kişiler internette araştırmalarına devam ediyor. İşte Muhammed bin Selman hakkında tüm merak edilenler…

22.06.2022-12:34 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-12:34) Prens Selman kimdir, kaç yaşında, nereli? Newcastle United'ın yeni sahibi Prens Selman'ın serveti ve biyografisi!

Premier Lig'de köklü takımlardan biri olan Newcastle United satışa çıkarılmasının ardından Prens Selman tarafından satın alındı. Bu olayın ardından Selma'nın kim olduğunu öğrenmek isteyen kişiler araştırma yapmaya başladı. Newcastle United’ı 300 milyon sterlin yani 480 milyon dolara satın alan Selman, en çok merak edilen isimlerden biri oldu. İşte Muhammed bin Selman hakkında tüm merak edilenler…

Prens Selman kimdir?

Suudi Arabistan'ın veliaht prensi olan Selma'nın tam ismi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz el-Suud’dur. 31 Ağustos 1985 yılında Cidde'de doğan Selman, Savunma Bakanı olan Kral Selman'ın oğludur.

Muhammed Bin Selman aynı zamanda Suud Kraliyet Mahkemesi başkanı ve Ekonomik İşler ve Kalkınma Konseyi başkanıdır. Kral olan babasının arkasındaki güç olarak bilinen Selman, 2017 yılının Haziran ayında kraliyet tarafından alınan kararla veliaht prens olan Muhammed bin Nayif’in yerine tahtın varisi olarak getirildi.Bununla birlikte Muhammed bin Selman’a başkan yardımcılığı görevi de verildi.

Kral Selman'ın üçüncü eşi olan Fahda bint Felah bin Sultan'ın oğlu olan Muhammed Bin Selman, en büyük çocuktur. Suudi Araştırma ve Pazarlama Grubu eski başkanı Turki bin Selman'ın kardeşi olan Muhammed, Kral Suud Üniversitesi'nde hukuk bölümünü dereceyle bitirdi.

Prens Selman Kimdir

Üniversiteden mezun olmasının ardından birkaç yıl özel sektörde çalışan Muhammed, daha sonra Suudi kabinesi için Uzmanlar Komisyonu danışmanlık görevine getirildi. 2009 yılının Aralık ayında Riyad bölgesinde vali olarak görev yapan babasının danışmanı olarak siyasete adım attı. 2011 yılının Ekim ayına geldiğimizde ise Kral Abdullah, babası Selman'ı İkinci Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı yaptı. Kasım ayında ise Muhammed bin Selman babasının özel danışmanı olarak iktidarda yükseldi.

Çok lüks bir yaşam tarzı olan Selma'nın, serveti de sık sık konuşulmaktadır. Yuri Scheffler'den Serene adlı yatı satın alması New York Times dergisinde yer alırken Selma'nın bu yatı 500 milyon Euro'ya aldı vurgulandı.

Prens Selman'ın serveti ne kadar?

Dünyanın en zenginleri arasında yer alan Prens Selman’ın 1 trilyon sterlin değerinde mal varlığı olduğu biliniyor. İngiliz Kraliyet servetinin 16 katına denk gelen bu tutar birçok kişinin de dikkatini çekiyor. Lüks bir hayatıyla sıkça konuşulan Prens Selman’ın mal varlıkları da saymakla bitmiyor. 

Prens Selman Serveti Ne Kadar

400 milyon sterline aldığı süper yattan sonra Fransa'da 240 milyon sterlin ödeyerek satın aldığı şato oldukça konuşulurken, Londra'da 2 evi İspanya'nın Güney kıyısında ise bir yerleşkesi bulunmaktadır. Ayrıca Muhammed Bin Selma’ın Leonardo Da Vinci tablosuna da 340 milyon sterlin ödediği kayıtlara geçti. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal