Prens Muhammed bin Selman, Newcastle United'ı Satın Aldı!

İngiliz ekibi Newcastle United ile alakalı çok ciddi gelişmeler yaşanıyor. Premier Lig ekibini Suudi Prens Selman satın aldı. Yaşanan gelişme çok büyük yankı uyandırdı.

08.10.2021-09:20 - (Son Güncelleme: 08.10.2021-11:43)

Arap iş ve devlet adamlarının Avrupa liglerindeki takımlara olan merakı devam ediyor. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Momammed bin Selman'ın İngiltere Premier Lig takımlarından Newcastle United'ı satın alacağı konuşuluyordu. Uzun süredir futbol camiasının gündeminde olan mesele gerçekleşti.

NEW CASTLE UNİTED 300 MİLYON STERLİNE SATILDI

Siyah beyazlı takım, 352 milyon euro karşılığında Prens Muhammed bin Selman'ın başında olduğu konsorsiyuma satıldı.

Premier Ligi'nden yapılan açıklamada, Newcastle United'ın Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF), PCP Capital Partnesrs ve RB Sports ve Media'dan oluşan konsorsiyum tarafından satın alınması konusundaki anlaşmazlığın çözüldüğü aktarıldı.

Yapılan resmi açıklamada, "Premier Lig, Suudi Arabistan Krallığı'nın Newcastle United Futbol Kulübü'nü kontrol etmeyeceğine dair yasal olarak bağlayıcı güvenceler aldı. Tüm taraflar, Newcastle United Futbol Kulübü ve taraftarlarına kesinlik ve netlik kazandıran bu süreci sonuçlandırmaktan memnuniyet duymaktadır." ifadeleri yer aldı.

Yaklaşık 300 milyon sterlin değerindeki satış, yaklaşık 18 aydır yetkili merciler tarafından onay bekliyordu.

NEWCASTLE TARAFTARLARI KARARI BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLADI

Newcastle United, Prens Selman'ın kulübü satın almasının ardından dünyanın en zengin kulüpleri arasındaki yerini aldı. Newcastle United taraftarlar stadyumları St. James' Park önünde kutlamalara başladı. Newcastle taraftarlarının kulübün başına Prens Selman'ın gelmesini ve kulübün birden en zengin takımlar arasında yer almasını çok büyük bir coşkuyla kutladıkları görüntüler görüldü. Alınan bu kararın ardından Newcastle United takımı ve taraftarında gözler yapılacak yıldız transferlere çevrildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal