Prens Bin Selman, The Washington Post Yöneticisinin Telefonundaki Verileri Ele Geçirdi

Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın, Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden 5 ay önce, Kaşıkçı'nın görev yaptığı Washington Post gazetesinin patronu olan Jeff Bezos'un telefonundaki birçok verinin ele geçirildiği açıklandı.

22.01.2020-09:02 - (Son Güncelleme: 22.01.2020-08:47) Prens Bin Selman, The Washington Post Yöneticisinin Telefonundaki Verileri Ele Geçirdi

Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın, Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden 5 ay önce, Kaşıkçı'nın görev yaptığı Washington Post gazetesinin patronu olan Jeff Bezos'un telefonundaki birçok verinin ele geçirildiği açıklandı.

İngiliz The Guardian gazetesinin özel haberine göre, bin Selman’ın WhatsApp hesabından gönderilen bir video mesajıyla aynı zamanda alışveriş sitesi Amazon’un da sahibi olan Washington Post gazetesi patronu Jeff Bezos’un cep telefonu hacklendi.
Gazetenin konuyla ilgilenen araştırmacılardan alınan bilgiye göre, Bezos’un telefonuna bin Selman’ın kişisel hesabından gönderilen mesajın “çok büyük ihtimalle” zararlı kod içerdiğinin belirlendiği aktarıldı.
Gazete 1 Mayıs 2018’de gönderilen mesajın ardından Bezos’un hesabından büyük çapta verinin ele geçirildiğini kaydetti. Söz konusu bilgide, hack olayından 5 ay sonra Kaşıkçı cinayetinin meydana geldiğine, 9 ay sonra da ABD’de yayımlanan bulvar gazetesi National Enquirer’da Bezos’un hayatına yönelik haberlerin aktarılmaya başladığına vurgu yapıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal