Premier Lig Takımları, Prens Selman'ın Newcastle United'ı Satın Almasının Ardından Acil Toplantı Yaptı!

Premier Lig takımlarının çoğu, Prens Selman'ın Newcastle United'ı satın almasının ligde dengeleri aşırı bozacağı gerekçesiyle acil toplantı kararı aldı.

19.10.2021-20:08 - (Son Güncelleme: 19.10.2021-20:26) Premier Lig Takımları, Prens Selman'ın Newcastle United'ı Satın Almasının Ardından Acil Toplantı Yaptı!

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United'ın Suudi Prens Selman'a bağlı bir konsorsiyuma satılması büyük ses getirmişti. Futbol dünyasında ses getiren bu olay, futbol kamuoyunu derinden etkilemişti. Yaşanan gelişme ile ilgili önemli gelişmeler gelmeye devam ediyor. Newcastle United ile ilgili bu gelişmeden sonra Premier Lig takımlarından 20 kulüp acil olarak toplandı. Toplanan takımlar, Newcastle United'ın sponsorluk anlaşmalarının engellenmesini istiyorlar.

KULÜPLER NEWCASTLE UNİTED'A GELECEK SPONSORLUKLARIN ENGELLENMESİNİ İSTİYOR

İngiltere Premier Ligi, kulübün satışını onaylamasına karşın; rakip takımlardan konuyla ilgili büyük itiraz geldi. 20 Premier Lig takımı acil koduyla toplanırken, 18 takım, Newcastle United'ın sponsorluk anlaşmalarının engellenmesi yönünde oy kullandı. Sadece Newcastle United lehine oy kullandı. Birleşik Arap Emirlikleri kökenli Football Group'un sahibi olduğu Manchester City ise çekimser kaldı.

Newcastle United'ın sponsorluk gelirlerine karşı olan takımlar, piyasa değerinin çok üzerinde sponsorluk anlaşmaları ile Newcastle United takımının para sokulacağı ve ligdeki mücadele dengesinin sarsılacağında endişe duyuyor. Takımlar, Newcastle United'ın tüm ticari anlaşmalarının gözetlenmesini de talep ettiler.

Premier Lig takımlarının çoğu, kulübün Suudi sahiplerinin takıma petrol zengini krallıktan büyük sponsorluklar getireceğini ve bunun takıma çok büyük avantaj sağlayacağını belirtiliyor. Takımlar bunun önüne geçilmesini ve adil piyasa değerine yönelik tedbirlerin alınmasını istiyor.

Konuyla ilgili Premier Lig yönetiminin kararı beklenmeye başlandı. Önümüzdeki günlerde Newcastle United ile ilgili sıcak gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal