PPT coin nedir? Populous coin projesi ve yol haritası

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin fatura finansmanına katılım sağlaması ve verimli bir yol izleyebilmesi için kullanılan Populous, birçok kişinin dikkatini çekiyor. Platform blockchain alt yapısını kullanarak eşler arası (P2P) eşleşme sağlamaktadır. Fatura ödemelerini kaçırmak istemeyenlerin dikkatini çeken platform merak ediliyor. Peki, Populous nedir? Populous nasıl çalışır? İşte Populous hakkında merak edilenler…

19.04.2022-11:01 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-11:01) PPT coin nedir? Populous coin projesi ve yol haritası

Yıl içeresinde ödemek zorunda olduğumuz birçok fatura yer almaktadır. Her faturanın farklı ödeme tarihini de akıllarda tutmak çok kolay olmuyor. Geç ödenen faturalara da ekstra bir ücret eklenmektedir. Bu nedenle birçok kişinin cebinden fazla bir para çıkmaktadır. Özellikle İngiltere’de küçük işletmeler kaçırdıkları fatura ödeme tarihleri nedeniyle her yıl 2 milyar dolardan fazla geç fatura ücreti ödemektedir. Bu noktada Populous platformu küçük ve orta işletmelerin (KOBİ) yardımına koşmaktadır. Oldukça dikkat çeken platform hakkında araştırmalar devam ederken platformun ne işe yaradığı, nasıl kullanıldığı gibi pek çok soru akıllara takılıyor. Peki, Populous nedir? Populous nasıl çalışır? İşte Populous hakkında merak edilenler…

Populous nedir?

Blockchain alt yapısını kullanan ve eşler arası bir eşleşme sağlayan platform küçük ve orta ölçekli işletmelerin yardımcısı olmaktadır. Yıl içerisinde ödeme tarihi geçirilen ve bu nedenle fazladan para ödemek sorunda kalan işletmeler zaman zaman zor durumda kalmaktadır. Sırf bu nedenle İngiltere’de yıl içinde 2 milyardan fazla bir ücret ödenmektedir. İşletmeler, fatura finansmanı kullanarak, nakitlerini hızlı bir şekilde serbest bırakmak için ödenmemiş faturalarını indirimli olarak satabilirler. Faturayı alan kişi etkili bir şekilde faturayı devralır ve müşteri ödeme yaptığında parayı alır.

Populous, fatura finansmanını genişleterek gelişmiş bir sistem olan blockchain teknolojisini, XBRL verilerini ve Altman Z skoru formülünü (bundan sonra daha fazlası) kullanır. Kendisini geliştiren bir sistem olarak devam eden platform işletmelerin dikkatini çekiyor.

Populous nedir

Populous nasıl çalışır?

Populous platformunda akıllı sözleşmeler aracılığı ile alıcı ve satıcılar açık arttırma yöntemi ile faturalalarını satarlar. Bu işlem için öncelikle şirketinizi kaydetmeniz gerekmektedir. İsteme kaydettikten sonra Populous yöneticisinden onay almanız bu süreçte biraz beklemeniz gerekir.

Onay aldıktan sonra sisteme, bir fatura gönderebilir ve minimum satış hedefi belirleyebilirsiniz. Bunun işlem içinde yönetici onayı almanız gerekmektedir. Sistemin kullandığı formüller ve yazılımlar vardır bunlar şu şekildedir:

XBRL (Uzatılabilir İşletme Raporlama Dili)

Populous, XBRL verilerinde Altman Z skoru formülünü kullanarak fatura analizi yapmaktadır. Halka açık olarak yapılan bu işlem borçlunun değeri, elde tutulan nakit miktarı ve bir yıl içinde ödenmesi gereken alacaklılar gibi ticari bilgileri içermektedir.

Altman Z-Puanı Formülü

Çıkartılan XBRL verileri ve Altman Z-Score formülü sonrasında şirket için bir derecelendirme yapılmaktadır. Bu yüzden ayrı bir harici kredi kurumuna gerek duyulmamaktadır. İşte bu durumda onlara para ve zaman açısından önemli bir konuma getiriyor.

Altman Z-puanı Formülü, üç risk faktörünü belirleyen bir finansal modelleme aracıdır:

Finansal sıkıntı için kontrol önlemi

İşletmenin yükümlülükleri yerine getirip getirmeyeceği

Bir işletmenin iki yıl içinde iflas etmesi olasılığı

Populous, faturaların yanı sıra nakit ihtiyacı olan şirketleri de belirleyebilmektedir. Aynı zamanda platform için uygun olmayan işletme başvuru sahiplerini filtrelemek için de bir alt yapıya sahiptir.

Fatura satışının reddedilip reddedilmeyeceği yöneticiye bağlıdır. Bu da şirketin derecelendirilmesi ve kredi puanı ile ilgili bir durumdur. Fatura açık artırması, faturanız onaylandıktan sonra başlar ve 24 saat sürer. Bir açık artırmanın bitmesi için yalnızca üç olası yol vardır:

Açık artırmanın başarıya ulaşması ve teklif almasıyla işlem 24 saatlik süre içinde satış hedefiyle eşleşir.

24 saati geçen teklifler içinse mevcut olan en iyi teklif kabul edilir ve açık artırmayı iptal edebilir veya açık artırmayı tekrar başlatabilirsiniz.

Son seçenek ise açık artırmayı erken sonlandırmanızdır. Bu işlemde ya en uygun teklif kabul edilir ya da açık artırma tamamen sonlandırılır.

Bir açık artırmanın başarılı bir şekilde tamamlanması üzerine, satıcı, alıcıları, Populous platformundaki dijital para birimi olan Pokens şeklinde alıcıdan alır. Sistemde satıcılar fiyat üzerinde istedikleri zaman değişim yapabilmektedir. Açık artırma ile kabul edilen tüm fonlar alıcılara tekrar iade edilir. İptal edilen açık artırmaların fonları da tekrardan alıcılara iade edilir.

Populous

Fatura alıcıları nedir?

Fatura satın almak için öncelikle yöneticiden de onay almanız gerekir. Bu işlem içinde sisteme KYC bilgilerini girmelisiniz. Alıcılar için teklifi kendiniz belirleyebilirsiniz veya bir grup olarak teklif sunabilirsiniz. Teklif grupları, teklif vermek için tek bir işletme olarak açık artırmaya giren bireysel teklif sahiplerinden oluşur.

Poken jetonları nelerdir?

Populous platformu üç jetondan oluşmaktadır. Bu jetonlar şu şekildedir:

Pokens

Pokens, platformun para birimi olarak kullanılır. Pokenler eşdeğer bir fiyat olarak belirlenerek sisteme sabitlenir. (örneğin İngiltere’de 1 GBP Poken 1 GBP’ye eşittir). Sistemde ERC-20 simgeleri ile fatura almak istediğinizde bunu kullanmanız gerekir. Platformun iç para birimi olarak kabul edilir.

Pokens almak isteyen kişiler GBP, USD, EUR ve Yen ile doğrudan satın alım yapabilirler. Bunlar dışındaki para birimleri ile satın alım yapmak isteyen kişilerin paraları önce Londra Menkul Kıymetler Borsası döviz kuru kullanılarak GBP’ye dönüştürülecektir. Ayrıca Pokens satın alma işlemi yapmadan Poken almak için Bitcoin ve Ethereum gibi desteklenen kripto para birimlerinden yararlanabilirsiniz.

Platformda yer lan Pokenler bir ERC-20 jetonudur. Bu yüzden ERC-20 jetonlarını destekleyen herhangi bir cüzdan ve para ile alım işlemleri yapabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal