Pompeo'dan Gelen Tepkilere Cevap: Şaşırmadım

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Başkan Donald Trump'ın, Golan Tepeleri kararı sonrası Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden gelen tepkiler hakkında "Üzüldüm fakat şaşırmadım." ifadelerini kullandı.

26.03.2019-19:40 - (Son Güncelleme: 26.03.2019-19:30) Pompeo'dan Gelen Tepkilere Cevap: Şaşırmadım

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Dışişleri Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında gündeme dair sorulara cevap verdi.

"ŞAŞIRMADIM"

Toplantıda "Türkiye, Birleşmiş Milletler ve Kanada'nın Golan Tepeleri kararına tepki göstermesini nasıl karşılıyorsunuz?" sorusu gelmesi üzeine Pompeo, "Üzüldüm fakat şaşırmadım." yanıtını verdi.

"DİĞER ÜLKELERİN ANLAMASINI UMUT EDİYORUZ"

Pompeo açıklamada "Büyükelçiliğimizi Kudüs'e taşıma kararımızı aldığımız zamanı da hatırlıyorum. Her bir konuda sahadaki gerçekleri baz alıyoruz ve diğer ülkelerin de bize katılarak bu durumun önemini anlamasını umut ediyoruz. Bu bahsettiğiniz bir avuç ülkeyle görüşmelerimiz sürecek." ifadelerini kullandı

"İSRAİL SAVUNMA YAPIYOR"

Pompeo, "Güçlü ülkeler istedikleri toprakları uluslarası hukuka rağmen alabilirler mi?" sorusunu da "Kesinlikle hayır fakat bu çok özel bir durum. İsrail savunma yapıyor." diyerek yanıtladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal