Polonya'da 'Acil Salgın Durumu' İlan Edildi, Hayat Durma Noktasına Geldi

Coronavirüsle mücadele kapsamında önceki akşam “Acil Salgın Durumu” ilan edilen Polonya’da hayat adeta durma noktasına geldi.

14.03.2020-17:39 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-17:20) Polonya'da 'Acil Salgın Durumu' İlan Edildi, Hayat Durma Noktasına Geldi

Polonya Başbakanı Mateuş Moravietski önceki akşam ülkede “Acil Salgın Durumu” ilan etti ve 15 Mart Pazar günü saat 00.00 itibarıyla ülke hudutlarının tüm yabancılara kapatılacağını açıkladı.

Sadece Polonya vatandaşları ile Polonya'da oturma izni bulunan yabancıların ülkeye girişine izin verileceği ifade edilirken, ülkeye giriş yapacak bu kişilerin istisnasız olarak 14 gün boyunca karantina altında kalacağı açıklandı.

İlk vakaya 10 gün önce rastlanan ülkede şu anda coronavirüse yakalanan kişilerin sayısının 93 olduğu ifade edilirken, dün akşam saatlerinde ise coronavirüs kaynaklı ülkede ikinci can kaybı gerçekleşti.

Yaşamını yitirenlerin 57 yaşında bir kadın ile 73 yaşında bir erkek olduğu açıklanırken, bu kişilerin coronavirüsün yanı sıra farklı kronik hastalıkları da olduğu belirtildi.

Polonyalı yetkililer önümüzdeki hafta coronavirüse yakalanan kişi sayısının bine çıkmasını beklerken, salgını kontrol altına almak için ülkede son derece sert tedbirler alındı.

Bu kapsamlar çerçevesinde yurt çapında kreş, anaokulu, ilk ve orta dereceli okullar, üniversiteler, tiyatrolar, sinemalar, müzeler, kütüphaneler, spor tesisleri, yüzme havuzları, kaplıcalar tamamıyla kapatılırken, konser, spor müsabakaları gibi tüm kitlesel etkinlikler iptal edildi.

Vergi daireleri, adliyeler ve diğer tüm devlet kurumlarının oldukça sınırlı bir şekilde hizmet sağladığı Polonya'da acil durumlar dışında tüm ameliyatlar ertelendi.

Ülke çapında 19 adet bulaşıcı hastalıklar hastanesi oluşturulması kararına varılırken, dün akşam ilan edilen “Acil Salgın Durumu” ile 15 Mart Pazar günü saat 00:00 itibarıyla ülkenin sınırlarının tüm yabancılara kapatılacağı açıklandı.

Polonya'ya yapılacak tüm uluslararası tren ve uçak seferlerinin de askıya alındığı ülkeye sadece Polonya vatandaşları ve oturum izni bulunan yabancıların girişine izin verileceği ifade edilirken, bu kişilerin hepsinin 14 gün boyunca karantina altına alınacağı belirtildi.

Bugünden itibaren ülke genelindeki tüm alışveriş merkezlerinde sadece gıda satışı yapan dükkanlar, eczaneler ve çamaşırhanelerin açık olması kararı verilirken, yine tüm restoran, kafe, bar, eğlence kulübü ve casinoların faaliyetlerine 14 gün boyunca ara verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal