Polonya, Seul'e Uçuşları Askıya Aldı

Polonya Ulusal Havayolu Şirketi LOT, artan coronavirüs vakaları sebebiyle Güney Kore’nin başkenti Seul’e uçuşlarını durdurduğunu bildirdi.

05.03.2020-16:36 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-16:36) Polonya, Seul'e Uçuşları Askıya Aldı

Polonya Ulusal Havayolu Şirketi LOT, hızla dünyaya yayılan coronavirüse (Covid-19) yönelik yeni önlemler aldı.

LOT Hava Yolları Basın Sözcüsü Michal Czernecki yaptığı açıklamada, coronavirüs vakalarında artış yaşanması ve düşen seyahat talebi sebebiyle en çok vakanın görüldüğü ülkelerden biri olan Güney Kore'nin başkenti Seul'e, Budapeşte'den yapılan uçuşların 8 Nisan'a kadar askıya alınmasına karar verildiğini ifade etti.

Czernecki, şirketin bir süre önce durdurduğu Pekin uçuşları için ise sürenin 25 Nisan kadar uzatıldığını söyledi.

Czernecki, "Yolcularımız ve çalışanlarımızın en yüksek düzeyde güvenliği için Polonya Sağlık Bakanlığı, Sağlık Başmüfettişliği ve diğer taşımacılık firmalarıyla sürekli iletişim halindeyiz" ifadelerini kullandı.

LOT Hava Yolları, 31 Ocak'ta durdurduğu Pekin uçuşlarını 9 Şubat tarihinde tekrar uzatma kararı almıştı.

Polonya Sağlık Başmüfettişliği coronavirüs sebebiyle vatandaşlara Çin, Hong Kong, Güney Kore, İtalya, İran, Japonya, Tayland, Tayvan, Vietnam ve Singapur'a seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Dün Polonya'da ilk coronavirüse rastlanmasından sonra Sağlık Bakanı Lukasz Szumowski düzenlediği basın toplantısında, 66 yaşındaki Polonya vatandaşının Almanya'dan otobüsle ülkeye giriş yapmasının ardından soğuk algınlığı şikayetiyle doktora gittiğini, yapılan testler sonusunda söz konusu kişide coronovirüs taşıdığı saptanan hastanın Zielona Gora Üniversite Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ifade eden Bakan Szumowski, hastanın yüksek risk grubu içerisinde yer almadığını kaydetmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal