Polis Özel Harekat (PÖH) nedir, nasıl olunur? PÖH olma şartları nelerdir? 2022 PÖH hizmet süresi ve çalışma saatleri

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bünyesinde yer alan Polis Özel Harekat (PÖH), polis memuru olmak isteyenlerin gündemini meşgul ediyor. Peki Polis Özel Harekat (PÖH) nedir, nasıl olunur? PÖH olma şartları nelerdir? İşte 2022 PÖH hizmet süresi ve çalışma saatleri...

29.06.2022-04:26 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-04:26) Polis Özel Harekat (PÖH) nedir, nasıl olunur? PÖH olma şartları nelerdir? 2022 PÖH hizmet süresi ve çalışma saatleri

İçişleri Bakanlığı’nın Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı özel bir birimi olan Polis Özel Harekat (PÖH), sınırlar başta olmak üzere yüksek risk barındırılan bölgelerde görev alan silahlı birimlerdir. PÖH bünyesinde yer alan personeller özel eğitimlerden geçerek bu ekibin bir parçası olmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bünyesinde yer alan Polis Özel Harekat (PÖH), polis memuru olmak isteyenlerin gündeminde yer alıyor. 2022 PÖH hizmet süresi ve çalışma saatleri başta olmak üzere PÖH hakkındaki bir çok konuda oluşan meraklarını gidermek isteyen kişileri internet üzerinden araştırmalarına devam ediyor. Peki Polis Özel Harekat (PÖH) nedir, nasıl olunur? PÖH olma şartları nelerdir?

Polis Özel Harekat (PÖH) nedir?

Polis Özel Harekat veya kısa adıyla PÖH, İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapan ve yüksek risk barındıran bölgelerde görev alan özel eğitimli bir güvenlik birliğidir.

PÖH olma şartları

Polis Özel Harekat (PÖH) nasıl olunur?

Polis Özel Harekat (PÖH) bünyesinde görev almayı amaçlayan bir kişinin Polis Eğitim Merkezi’nde eğitim görmüş olması gerekiyor. Polis Meslek Yüksek Okulu üzerinden eğitimlerine devam eden öğrenciler ise istemeleri halinde özel harekat polisi olmak istediklerini tercih yaparken bildirebiliyor. Ayrıca halihazırda polis memuru olan vatandaşlar da özel harekat polisi olarak PÖH bünyesinde yer almak için başvuru işlemlerini başlatabilir. Polis memurlarının PÖH bünyesine katılma hakları 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamındadır.

Polis Özel Harekat’A katılmak isteteyenler fizik sınavını ve sözlü mülakat sınavını başarılı bir şekilde geçmek zorundadır. Bu iki sınav sürecinin ardından PÖH adayları polis eğitim merkezinde zorlu bir eğitim almalı ve bu eğitimi de başarıyla tamamlamalıdır. Sonrasında POMEM fiziki yeterlilik sınavına girecek olan adaylar burada sıçrama, lastikten geçme, ağırlık taşıma, takla, slalom koşusu ve engel etabından oluşan bir parkurda başarı sağlamalıdır.

PÖH olma şartları nelerdir?

Polis Özel Harekat (PÖH) olmak isteyenlerin Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) öğrencisi olması veya polis memuru olarak görevine devam ediyor olması gerekmektedir. Bu başvuru şartlarını karşılayan kişilerin PÖH olması için karşılamaları gereken diğer şartlar şunlardır:

- T.C. vatandaşı olmak

- 28 yaşından gün almamak

- Silah taşıma engelinin bulunmaması

- Hem kendisinin hem de eşinin adli sicil belgesinin temiz olması

- Herhangi bir siyasi partiye veya oluşuma üye olmamak

- Kamu haklarından yoksun olmamak

- Daha önce polis eğitim merkezinde eğitim almış fakat merkezden atılmak

- Alkol ve benzeri bağımlılıklara sahip olmamak

- En az lise mezunu olmak

- Kilo ve boy endekslerine uymak

- Güvenlik soruşturmasını olumlu tamamlamak

- Kanunlara aykırı suçlardan hüküm giymemiş olmak PÖH olmak isteyenlerden istenen şartlardır.

2022 PÖH hizmet süresi ne kadar?

Bir özel harekat polisi olarak PÖH bünyesine katılan bir kişinin zorunlu hizmet süresi 2022 yılı itibariyle 15 yıldır. Daha önce 10 yıl olan zorunlu hizmet süresi yapılan yeni düzenlemelerde 5 yıl daha arttırılmıştır.

2022 PÖH çalışma saatleri

Bir özel harekat polisi haftada 48 saat çalışmaktadır. İşte PÖH çalışma saatleri:

- 12 saat çalışma 24 saat dinlenme

- 8 saat çalışma ve 24 saat dinlenme

- 12 saat çalışma ve 26 saat dinlenme

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal