Polis helikopteriyle büyük denetim: İstanbul'da havadan ‘Huzur Uygulaması’

İstanbul'da, polis ekipleri tarafından helikopter destekli "huzur uygulaması" gerçekleştirildi. Kadıköy, Fatih ve Beyoğlu gibi önemli ilçelerde yapılan denetimlere, ilçe emniyet müdürlükleri, Asayiş, Güven Timleri, Önleyici Hizmetler, Narkotik Suçlarla Mücadele, Özel Harekat ve Trafik Denetleme şube müdürlüklerinden ekipler katıldı.

03.04.2024-16:16 - (Son Güncelleme: 03.04.2024-16:16) Polis helikopteriyle büyük denetim: İstanbul'da havadan ‘Huzur Uygulaması’

İstanbul'da, polis ekipleri tarafından helikopter destekli "huzur uygulaması" gerçekleştirildi. Kentin önemli ilçelerinden Kadıköy, Fatih ve Beyoğlu gibi noktalarda yoğunlaşan denetimlere, ilçe emniyet müdürlükleri ile birlikte Asayiş, Güven Timleri, Önleyici Hizmetler, Narkotik Suçlarla Mücadele, Özel Harekat ve Trafik Denetleme şube müdürlüklerinden ekipler katıldı. Bu kapsamlı denetimler, şehir genelindeki güvenliği sağlamak ve halkın huzurunu temin etmek amacıyla düzenlendi. Uygulama kapsamında, durdurulan araçlar detaylı bir şekilde arandı ve sürücü ile yolcuların kimlikleri kontrol edildi. Kadıköy Kuşdili Caddesi'nde gerçekleştirilen uygulama noktasında, ekipler durdurdukları araçların sürücülerinin belgelerini inceledi ve yolcuların kimlik kontrollerini gerçekleştirdi.

Narkotik köpeği ile çalışmalar sürdürüldü

Uygulama sırasında bir motosiklet sürücüsünün, kask takmadan yolculuk yapan bir kişiye cezai işlem uygulandı. Bu tür denetimlerle trafik kurallarının ihlali ve güvenlik açıklarıyla mücadele edilerek trafik kazalarının önlenmesi hedefleniyor.

Polis helikopteri tarafından desteklenen uygulamaya, narkotik köpeği "Giz" de katıldı. Köpeğin, uyuşturucu madde taşıdığından şüphelenilen araçlar üzerinde arama yaparak uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadeleye katkı sağladığı belirtildi.

Bu tür huzur uygulamaları, kent genelinde güvenliği ve halkın huzurunu sağlamak amacıyla düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Polis ekipleri, şehirdeki suç oranlarını azaltmak ve vatandaşların güvenliğini sağlamak için aktif olarak çalışmalarını sürdürüyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal