Polat çifti hakkında karar çıktı: Tutuklulukları devam edecek

Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirdikleri söylenilen Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat'ın da aralarında olduğu 8 sanığın tutukluluklarının devamına karar verildi. İşte detaylar...

04.04.2024-20:44 - (Son Güncelleme: 04.04.2024-20:44)

Geçtiğimiz senenin sonunda kara para aklama suçundan yargılanan Sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın Banu Parlak'ın iş yerini kurşunlattığı gerekçesiyle yürütülen soruşturmada iddianame düzenlendi.

Azmettirme suçundan yargılanıyorlar

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede; Barış Boyun, Beratcan ve Batin Can Gökdemir'in 'Silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit', 'Mala zarar verme' ve 'Ruhsatsız silah taşıma' suçlarından ayrı ayrı toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapsi istenirken Dilan, Engin ve Sezgin Polat için ise 'birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme', 'Mala zarar vermeye azmettirme' suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Diğer 5 sanığın da çeşitli suçlardan değişen oranlarda cezalandırılmaları talep edildi.

Tutukluluklarının devamına karar verildi

Öte yandan Dilan ve Engin Polat'ın avukatı sanıkların tutukluluklarına itiraz etse de yapılan itirazı değerlendiren Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi sanıklar Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Batuhan İnci, İsmail Emre Arifoğlu, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç ve Yunus Emre Yıldız'ın tutukluluklarının devamına karar verildiği öğrenildi.

(DHA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal