PlayStation tutkunları müjde! Pahalı oyunlarda cepleri az yakacak 5 yöntem

PlayStation oyun fiyatları giderek yükselirken oyun tutkunları, istedikleri oyunları daha nasıl ucuza alabilecekleri konusunda araştırmalar yapıyorlar. Bu yazımızın içeriğinde ise pahalı PlayStation oyunlarını ucuza mal ederek daha az cep yakmasını sağlayacak 5 yöntemden bahsedeceğiz.

30.05.2022-14:26 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-14:26) PlayStation tutkunları müjde! Pahalı oyunlarda cepleri az yakacak 5 yöntem

PlayStation tutkunları, oyunları satın almaları sırasında Euro kuru üzerinden hesaplanarak ortaya çıkan bedel üzerinden işlem yaparlar. Günümüzde zirve rakamlara çıkan Euro kuru ise oyun tutkunlarının biraz geriye çekilmesine neden olmaya başladı.

PlayStation Türkiye, fiyatlarını her ne kadara aşağı rakamlarda tutmaya çalışsa da bazı dijital ve kutulu oyunlarda fiyatların 1000 TL’yi geçtiği görülüyor. Çok sayıda oyunsever ise o kadar para ödemek yerine oyunları daha ucuza nasıl mal edebilir derdine düşerek araştırmalar yapıyor. Bu yazımızın devamında ise oyunseverleri bir nebze rahatlatacak detaylara yer verdik ve PlayStation oyunlarını daha ucuza oynanabilmesi için gerekli olan bilgiler paylaştık.

PlayStation oyunlarını ucuza denk getiren 5 yöntem

"PlayStation Plus'a abone olun"

PlayStation oyunlarını ucuza denk getiren 5 yöntem

PlayStation Plus'a abone olan kullanıcılar, bazı zamanlarda gerçekleştirilen özel indirimlerlerden yararlanabiliyorlar. Online oyun ve oyun kaydını buluta yedekleme gibi seçenekler de sunan Plus aboneliğinin şimdiki sürümünde ciddi oranlarda indirim olduğu görülüyor. Haziran ayı içinde bir reform geçirecek olan Plus'ın bir önceki aylara oranla daha kârlı olabileceği belirtiliyor.

"Kutulu oyunlar önceliğiniz olsun"

PlayStation oyunlarını ucuza denk getiren 5 yöntem

Yeni çıkan oyunlarda kutulu sürümler bazı durumlarda dijitalinden daha pahalı olabiliyor. Fakat bunun avantajı bu oyunları takas etme gibi bir duru ortaya çıkarıyor. Eskidiğini düşündüğünüz oyunlarınızı kutusuyla birlikte ikinci el olarak satabilmeniz veya takas edebilmeniz mümkün. Bununla birlikte tek ir oyun satın alarak aynı paraya iki tane oyun oynama şansı elde edebiliyorsunuz.

Konsol yükseltme durumunda veya Xbox’a geçiş yaptığınızda kutulu oyunlar elden çıkarması zordur fakat, PSN hesap satışı her ne kadar stresli olsa da kutusu olan oyunları elden çıkarmak çok zor olarak görünmez.

"PSN kardeşliği sistemi kurabilirsiniz"

PlayStation oyunlarını ucuza denk getiren 5 yöntem

Güven duyduğunuz bir arkadaşınız varsa birlikte çözüm bulabilirsiniz. Mesela 600 TL'lik bir oyun almak istediğinizde bir kişinin hesabına oyun yüklenir ve hesabına yüklenen kişi bedelin yüzde 60'ını öder. Yüklenen hesabı kendi konsoluna almak isteyen diğer kişi de fiyatı yüzde 40'ını öder ve oyunu oynamaya hak kazanır. Oyu satı almadan önce iletişimde olarak bu döngüyü deva ettirebilirsiniz.

PSN kardeşliği sadece ve sadece gerçek hayatınızda tanımış olduğunuz ve güvendiğiniz kişilerle yapılmalıdır. Şayet bunu internet üzerinden tanımadığınız biriyle yaparsanız hesabınıza bir daha erişi sağlayamayabilirsiniz.

"PlayStation oyunlarını kiralamayı deneyin"

PlayStation oyunlarını ucuza denk getiren 5 yöntem

Son zamanlarda en yaygın yöntem olarak biline kiralama yöntemiyle kafe ve oyun satıcılarından istediğiniz oyuna ulaşabilirsiniz. Günlük veya haftalık olarak belirlenmiş olan bir takım ücretlerle kiraladığınız oyunu sadece fiziksel işletmelerden yapmak gerekir. İnternet üzerinden kiralama işleminde paranızı kaybetme riskiniz büyüktür.

"Dijital hesap satın alma yöntemine geçin"

PlayStation oyunlarını ucuza denk getiren 5 yöntem

Dijital hesap satın alma yöntemi bazı güven problemlerine yol açmış olsa da işlerin yolunda gitmesi halinde sizin tasarruf kapılarınız açılmış olacaktır. Elinizdeki oyunlarınızı dijital olarak alıp daha sonra satan pek çok oyuncu mevcutta var iken bu oyunlar genel olarak facebook gruplarında veya diğer topluluklardan gerçekleştirilebiliyor.

Şayet dijital ortamdan oyun satın almak istediğinizde mümkünse bu insanlarla yüz yüze görüşün ve hesabı denedikten sonra ödemenizi gerçekleştirin.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal