Plastik Siperlikler Virüse Karşı Etkisiz

Japonya’da yapılan yeni bir araştırma, koronavirse karşı korunmak amacıyla birçok kişi tarafından kullanılan plastik siperliklerin neredeyse hiç etkisinin olmadığını duyurdu.

24.09.2020-14:03 - (Son Güncelleme: 24.09.2020-15:04) Plastik Siperlikler Virüse Karşı Etkisiz

Japonya’nın Kobe kentinde bulunan RIKEN Hesaplamalı Bilim Merkezi tarafından yapılan araştırmada, Kovid-19 salgınına karşı birçok kişi tarafından yaygın olarak kullanılan plastik yüz siperliklerinin etkisiz olduğu belirtildi. Siperlikler üzerinde yapılan bilgisayar hesaplamalarında, havadaki 5 mikrometreden küçük damlacıkların neredeyse yüzde 100'ünün siperlik olmasına rağmen yayıldığı ortaya çıktı.

RIKEN merkezindeki bilim insanları, 50 mikrometreden daha büyük olan damlacıkların hemen hemen yarısının da plastik yüz siperini geçtiği ve virüsü tamamen etkisiz hale getirmediğini belirtti.

‘MAALESEF İŞE YARAMIYOR’

Araştırmayı yürüten ekip lideri Mato Tsubokura, ‘Simülasyonun sonuçlarından yola çıkarak, maalesef yüz koruyucularının, enfekte olmuş bir kişinin ağzından damlacıkların yayılmasını önlemedeki etkinliği, maskelerle karşılaştırıldığında sınırlı. Bu, özellikle 20 mikrometreden küçük damlacıklar için geçerli’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal