PKK/YPG terör örgütlerinin ellerinden kaçmayı başaran on binlerce sivil vatandaş köylerine geri dönüyor! Afrin'li çift vatanlarına dönmenin mutluluğunu yaşadı!

2018 yılında Zeytin Dalı Harekatı sürecinde PKK/YPG terör örgütleri zorla Şehba kampına on binlerce sivil vatandaşı götürmüşlerdi. Şehba kampına zorla götürülen on binlerce sivil vatandaştan biri olan Mehmet Horo İzzettin ve eşi Resmiye Halil İzzettin, 4 yıl sonra evlerine dönebildiler.

13.06.2022-09:15 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-09:15) PKK/YPG terör örgütlerinin ellerinden kaçmayı başaran on binlerce sivil vatandaş köylerine geri dönüyor! Afrin'li çift vatanlarına dönmenin mutluluğunu yaşadı!

TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) Suriye'nin, kuzeyinde bölgenin güvenliğini sağlamak amacıyla PKK/YPG terör örgütlerine karşı beşinci operasyonunu düzenleyecek. Tel Rıfat ve Münbiç'e yapılacak askeri operasyonlarda bölgenin güvenli bir yer haline getirilmesi ve Suriye vatandaşlarının evlerine dönmesi amaçlanıyor. TSK ve Suriye Milli Ordusu operasyon için hazırlıklarına devam ediyor. 2018 yılında gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin şehrinden teröristlerin temizlenmesiyle beraber PKK/YPG işgalindeki bölgelerden kaçan Kürtler Afrin'e geliyor.

"PKK/YPG'lilerin size anlattığı her şey yalan"

Zeytin Dalı Harekatı sürecinde PKK/YPG terör örgütleri zorla Şehba kampına  on binlerce sivil vatandaşı götürmüşlerdi. Şehba kampına zorla götürülen on binlerce sivil vatandaştan biri olan Mehmet Horo İzzettin ve eşi Resmiye Halil İzzettin, 4 yıl sonra evlerine dönebildiler. Mehmet Horo İzzettin ve eşi Resmiye Halil İzzettin, 4 yıl aradan sonra Afrin Şera'da yer alan Serincek köyünde olan evlerine geri döndüler. Vatanlarına dönmüş olmanın mutluluğunu anlatan evli çift, "20 gün önce köyümüze döndük. 4 yıl boyunca çok büyük rezillikler çektik. Şehba kampında çoğunluğunu Afrinlilerin oluşturduğu 60 bine yakın sivil var. Kim, 'Biz Şehba Kampında mutluyuz' diyorsa yalan söylüyor. Korkudan söylüyor. Afrin bizim Afrin'imiz. Afrinliler evinize dönün PKK/YPG'lilerin size anlattığı her şey yalan" ifadelerini kullandı.


Sivil vatandaşları canlı kalkan olarak kullanmışlardı

Zeytin Dalı Harekatı sırasında PKK/YPG terör örgütleri köylerde bulunan on binlerce sivil vatandaşı alı koyarak, Afrin şehir merkezine götürüp canlı kalkan olarak kullanmışlardı. PKK ve YPG terör örgütleri, Afrin şehir merkezini elinde tutmayacaklarını anlayınca on binlerce sivil vatandaşı yalanlar ve tehditlerle beraber Şehba bölgesinde bulunan kamplara kaçırmıştı. 2018 yılından günümüze kadar uzanan zamanda terör örgütlerinden kaçmayı başaran binlerce sivil vatandaş köylerine geri dönüyor.

"Biz o kabustan selametle çıktık"

2018 yılında PKK/YPG terör örgütlerinin zoruyla Afrin şehrinden ayrılmak zorunda kalan Mehmet Horo İzzettin, 4 yıl boyunca çektikleri acıyı dile getirdi. İzzettin, yaşadıklarına ilişkin açıklamalarda bulunurken, "2018 yılında PKK/YPG'liler bizi buradan korkutup kaçırdı. İlk önce Şehba kampına gittik yıllarca orada yaşadık. Çok çok zor bir süreçti. Orada yapamadık. Bir süre Halep'e geçtik. İşimiz yok gücümüz yok. Halep'te de yaşayamadık. Afin hayalimizden çıkmıyordu. Köyümüz evimiz cennet gibiydi. Buranın özlemiyle yanıp tutuşuyorduk. Köyde kalan komşularımız ile konuştuk." ifadelerine yer verdi. İzzettin, sözlerine devam ederken, "Onlar her şeyin çok güzel olduğunu söyledi. Evimize geri dönebileceğimizi söyledi. Biz de geri dönmeye karar verdik. Kaçakçılara 500 dolar para ödedik. Önce Münbiç'te bekledik. Zorlu bir yolculuktan sonra köyümüze geldik. Şimdi çok mutluyuz. Keyfimiz yerinde. Evimize, zeytin ağaçlarımıza, Afrin'imize kavuştuk. Burası bizim toprağımız. Evini, yurdunu bırakmış Şehba'da, Halep'te kadar giden tüm halkımıza selam gönderiyorum. Biz o kabustan selametle çıktık. Korkmayın gelin, evinize dönün. Afrin bizim Afrin'imiz" açıklamalarında bulundu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal