PKK'ya Meydan Okuyan CHP'li Başkan Partiden İhraç Edildi

Bir dönem CHP Tunceli İl Başkanlığı görevini yapan Ali Rıza Güder, partiden ihraç edildi. Güder, 15 Temmuz'un yıldönümünde PKK'ya meydan okuması ile biliniyordu.

08.02.2019-16:32 - (Son Güncelleme: 08.02.2019-16:22) PKK'ya Meydan Okuyan CHP'li Başkan Partiden İhraç Edildi

2015-2016 seneleri içinde Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli İl Başkanlığı’nı yapan Ali Rıza Güder, 15 Ocak 2019 günü Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yolluk ile yaptığı tartışma sebebiyle disiplin kuruluna gönderildi.

Parti ile alakalı hakaret içeren sözler de söylediği bildirilen Güder’in, CHP Tunceli İl Disiplin Kurulu, parti üyeliğinden kesin ihracına karar verdi.

"DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİĞİMDEN HABERİM YOKTU"

İhraç kararını değerlendiren Güder, yerel seçimler öncesi bu şekilde girişimler yapılmasının yanlış olduğunu söyleyerek, “Benim disiplin kuruluna sevk edildiğimden haberim oldu. Fakat disiplin kurulu nasıl bir karar verdi bilmiyorum. Bana tebliğ edilen bir karar yok. Bu sebeple bu hususta bir şey söylemem doğru olmaz, karar elime geldiği vakit yorum yapabilirim. Yerel seçimler öncesi böyle bir girişimde bulunulmasını doğru bulmuyorum” dedi.

PKK'YA MEYDAN OKUMUŞTU

Ali Rıza Güder, Tunceli Valiliği tarafından 2017 senesinde, 15 Temmuz darbe kalkışmasının yıl dönümü sebebiyle yapılan programda gerçekleştirdiği konuşmayla Türkiye gündemine oturmuştu. Güder, PKK'lı teröristlerin şehit ettiği öğretmen Necmettin Yılmaz alakalı yaptığı konuşmasında, terör örgütü PKK'ya sert eleştiriler yaparak, bu toprakları terk etmelerini talep etmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal