PKK'ya Hakkari'de Ağır Darbe

İçişleri Bakanlığı, geçen gün Hakkari'de jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda, terör örgütü PKK'ya ait pek çok patlayıcı madde, ağır silah ile mühimmat ele geçirildiğini bildirdi.

22.11.2020-16:37 - (Son Güncelleme: 23.11.2020-12:39) PKK'ya Hakkari'de Ağır Darbe

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya bakıldığında, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı görevlileri, geçen gün üç ayrı bölgede terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Terör örgütü PKK'nın 'kış üslenmesi'ni kaldırmak için yapılan operasyonlar çerçevesinde, Yüksekova Ortakçı köyü kırsalında terör örgütünün kullandığı mağara ile sığınaklar belirlendi.

Mağara ile sığınaklara  gerçekleştirilen operasyonda; on iki jelikan bidon içerisinde 500 kg kullanıma hazır amonyum nitrat ve el yapımı patlayıcı (EYP) sistemi, bir uçaksavar sehpası, elli elektrikli fünye, bir tane 61 mm havan hassas tapası, 136 tane uçaksavar mermisi, 96 tane Ak-47 fişeği, 600 tane boş Ak-47 kovanı, 14 top elektrik kablosu ile iki jeneratör ve mühimmat ile pek çok yaşam gereçleri bulundu.

Yüksekova ilçesi Gedikli bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda da 6 tane Anti-Tank roketatar mühimmatı, beş  tane  roketatarlara ait sevk fişeği, bir tane EYP düzeneği, beş el bombası, sekiz el bombası fünyesi ile 1565 tane bixi mühimmatı bulundu.

Aynı zamanda Hakkari İl Jandarma Komutanlığı tarafından Derecik ilçesi Hacıbey Mahallesi Başaklı mezrası bölgesinde, Irak'a eroin götürüleceği ihbarı üzerine düzenlenen operasyon sonucunda; 500 gramlık paketler olarak 18 tane ve 1'er kiloluk paketler olarak iki poşet olmak üzere 11 kilogram eroin bulundu.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal