PKK'nın Üst Düzey Yöneticisi Etkisiz Hale Getirildi

Suriye'de düzenlenen operasyonla PKK'nın üst düzey yöneticisi etkisiz hale getirildi.

17.05.2021-19:57 - (Son Güncelleme: 17.05.2021-20:42) PKK'nın Üst Düzey Yöneticisi Etkisiz Hale Getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı önemli açıklamalarda bulundu.

PKK/YPG'nin Irak ve Suriye'de saklanan elebaşlarının tamamını etkisiz hale getirene kadar operasyonların süreceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’nın sözde üst düzey sorumlularından birinin de etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde;

‘’PEK ÇOK SALDIRININ SORUMLUSU’’

‘’Milli İstihbarat Başkanlığımızın yerini belirlediği PKK'nın Suriye Genel Sorumlusu Sofi Nurettin isimli terörist ülkenin kuzeyindeki operasyonla etkisiz hale getirilmiştir. Suriye kökenli bu terörist uzun süre örgütün sözde silahlı kanadın sorumluluğunu yürütmüş, ardından Suriye'deki faaliyetlerin başına geçmiştir. Bu terörist Fırat Kalkanı, Zeytindalı Harekatları’nda askerlerimize karşı yapılan pek çok saldırının sorumlusudur. Gara'da 13 masum insanımızın şehit edilmesi talimatını verenlerden biri de bu teröristtir.

‘’GÖREV ALAN HERKESİ ALNINDAN ÖPÜYORUM’’

PKK-YPG'nin Irak ve Suriye'de saklanan elebaşlarının tamamını etkisiz hale getirene kadar operasyonlarımız sürecektir. Bu önemli ele başının etkisizleştirmede görev alan istihbaratçı ve özel harekatçılarımızı tebrik ediyor, her birinin alnından öpüyorum.’’


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal