PKK'nın Bomba Sorumlusu MİT ile TSK Operasyonunda Etkisiz Hale Getirildi

Alçak PKK'nın bomba sorumlusu Mehmet Soysüren'in MİT ile TSK'nın operasyonu sonucunda öldürüldüğü ve örgütün bunu iki sene gizlediği gün yüzüne çıktı.

30.03.2021-09:48 - (Son Güncelleme: 30.03.2021-09:48) PKK'nın Bomba Sorumlusu MİT ile TSK Operasyonunda Etkisiz Hale Getirildi

Terör örgütü PKK'nın bomba uzmanlığını yapan ve el yapımı patlayıcı düzenekleri hazırlayarak büyük kentlere yollayan on milyonluk kırmızı listede bulunan Savaş kod isimli terörist Mehmet Soysüren'in üç koruması ile beraber MİT'in anlık istihbarat paylaşımı ile TSK'nın düzenlediği nokta harekâtı ile öldürüldüğü tespit edildi. Hain teröristin ölümünü örgüt, 2 sene boyunca sakladıktan sonra önceki gün açıklamaya mecbur kaldı. 25 seneden bu yana dağ kadrosunda üst düzey yetkili olan Soysüren PKK'nın silahlı kolu HPG'nin de lafta Askeri Konsey mensubuydu.

PKK'nın Kuzey Irak'ta bulunan barınma yerlerinde patlayıcı ile uzaktan kumandalı bomba düzeneklerini yapan terörist Mehmet Soysüren, İçişleri Bakanlığının en fazla aranan azılı teröristler listesinin on Milyonluk Kırmızı kategorisinde aranıyordu. 

O teröristin 20 Mart 2019'da Şırnak'ın Uludere İlçesinin karşısında bulunan Haftanin bölgesinde gerçekleştirilen hava harekat ile etkisiz hale getirildiği tespit edildi. Soysüren'in Pençe Kaplan harekâtının başlatılmasının ardından bizzat Murat Karayılan aracılığıyla uzaktan kumandalı el yapımı bomba ile mayınlar yapılması için Suriye'den Haftanin'e yollandığı tespit edildi.

25 seneden bu yana dağda sorumlu seviyede yüzlerce teröriste bomba konusunda eğitim veren, bombalı araç yapılması, el yapımı kumandalı bombaların üretimi ve bu bombaları kent merkezlerine yollayan terörist Mehmet Soysüren'in en son olarak Haftanin bölgesinde bulunan Hantur Dağında korumaları Hüseyin Nas, Mustafa Altunterin ve Abdullah Asus ile beraber yer değiştirirken MİT'in anlık sinyal takibi ile belirlenip TSK'nın yaptığı nokta hava harekatı ile öldürüldüğü açıklandı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal