PKK'lı Teröristlerin Kayseri'deki Hain Saldırısının Acısı Dinmiyor

Kayseri'de 1. Komando Tugay Komutanlığında askerlerin bulunduğu halk otobüsüne 17 Aralık 2016'da düzenlenen saldırının acısı hala taze.15 askerin şehit düştüğü, 54 askerin yaralandığı terör saldırısının üzerinden 5 yıl geçti. Saldırı unutulmadı.

17.12.2021-12:52 - (Son Güncelleme: 17.12.2021-13:01)

Kayseri'de 5 yıl önce 15 askerin şehit olduğu, 54 askerin de yaralandığı terör saldırısının acısı yüreklerde hala çok taze. 1. Komando Tugay Komutanlığında görev yapan askerlerin çarşı iznine çıkışı esnasında 17 Aralık 2016 yılında halk otobüsüne patlayıcı madde yüklü araçla düzenlenmiş olan  saldırıda şehit düşmüş olan Piyade Onbaşı Ahmet Taş'ın Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde yaşayan babası Osman Taş, AA muhabirine yapmış olduğu açıklamada, her cuma oğlunun mezarına ziyarete giderek dua okuduğunu söyledi.

KAYSERİ’DE ACI DİNMEDİ

Düzenlenmiş olan hain saldırının bazı faillerinin hak ettikleri cezayı almalarının acılarını bir nebze olsun dindirdiğini belirten Taş, şu ifadeleri kullandı: ‘Şehit oğlumuzun bu yıl beşinci şehadet yılı. Acılarımız ilk günkü gibi taze, hiçbir şekilde yavrumuzu unutamıyoruz. Aralık ayı geldiğinde yüreğimize bir sızı düşüyor’dedi. ‘Her cuma günü oğlumun kabrini ziyaret ediyoruz, dua okuyoruz. Yavrumuz her zaman kalbimizde, ruhumuzda ve gönlümüzde, onu unutamıyoruz. Allah, vatanımızın ve milletimizin birlik ve beraberliğini bozmasın’ diyerek acısını ifade eden baba Taş sözlerine ‘Şehit haberleri geldiğinde bizler de çok üzülüyoruz. İnşallah bunlar bir gün son bulur. Allah, şehitlerimizin ailelerine sabır versin’ diyerek devam etti. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz ise terör saldırısını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyledi ve saldırının, ülkeyi parçalamak isteyen şer odaklarının oyunlarıyla kurulmuş bir tuzak olduğuna dikkat çeken Yavuz, ‘Askerleri hedef alan saldırı ile Türkiye'ye bir mesaj verilmek isteyenlerin amaçlarına ulaşamadığını’ dile getirdi. 1. Komando Tugay Komutanlığının yurt içinde ve yurt dışında birçok başarılı operasyon gerçekleştirdiğini vurgulayan Yavuz, şu ifadeleri kullandı: ‘1. Komando Tugayı'na bölgede (Tugayın operasyona katıldığı bölgeler) yapamadıkları hainliğin savunmaz askerlerimize yapılması bizleri derinden üzmüştü ama biz millet olarak yine birlikteliğimizi gösterdik’ şeklinde konuştu. ‘Millet olarak uyanık olmazsak dış güçler ve içimizdeki hainler, ülkemizin huzurunu kaçırmak için yine boy göstereceklerdir. Siyaset dışı olarak birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz lazım’ şeklinde ifadeler kullandı. Özellikle son yıllarda yürütülen etkin mücadele ve başarılı operasyonlar ile birlikte terör örgütüne büyük darbe vurulduğuna dikkat çeken Yavuz, şehit aileleri ve gaziler olarak kanlarının son damlasına kadar devletin yanında her zaman göreve hazır olduklarını ifadelerine ekledi.

VATAN VE MİLLET SEVGİSİ BİZE HEP YOL HARİTASI OLACAK

Saldırı ile ilgili olarak davaya dahil olan avukatlardan da olan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ramazan Bedir de terör saldırısı ile ilgili olarak  ana davada karar verildiğini ve, faillerin cezalandırıldığını ve dosyanın Yargıtayda incelemeye alındığını dile getirdi. Hain terör saldırısının faillerinden olan Ferhat Tekiner'in yakalanması sonucu ve onun ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınmış olan 4 sanık hakkında açılan ek davanın  Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ettiğini aktaran  Ramazan Bedir, sağduyulu meslektaşları ile birlikte davayı takip ettiklerini belirtti. Şehit yakınlarının müdafiliğini üstlendiklerini ifade eden Ramazan Bedir, gelişmeleri büyük bir hassasiyet içerisinde takip ettikleri, davanın çok yakın bir yakın zamanda karara bağlanacağını sözlerine ekledi. Duruşmaları gazilerin de çok yakından takip ettiğini ve onların milli heyecanını görüp gururlandığını vurgulayan Ramazan Bedir, ‘Çünkü onlardaki heyecan, azim, vatan ve millet sevgisi bize hep yol haritası olacak. Ne olursa olsun biz şehit yakınlarımızın yanındayız’ dedi ve ‘Devletimizin, milletimizin, Cumhurbaşkanımızın yanındayız’ şeklinde konuştu.Terör örgütünün, bu tür hain saldırılar ile birlikte toplumda korku yaratmayı amaç haline getirdiğini işaret eden Ramazan Bedir, şu sözleri ifadelerine ekledi: ‘Bu saldırı ile korku oluşturmaya çalışıyorlar ama korkmuyoruz. Daha da üstüne gideceğiz, bunların kökünü kazıyacağız. Planladıkları tüm oyunlara devletimiz hiçbir zaman fırsat vermeyecektir’ dedi. ‘Büyük, güçlü, tam bağımsız Türkiye yolunda ne olursa olsun bunlara fırsat vermeyeceğiz. O şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak. Her gün terörün kökü kazınıyor. Bu konuda en ufak bir endişem yok’ diyerek sözlerini noktaladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal