PKK'dan Ayrılan Terörist, Örgütün İç Yüzünü Ortaya Döktü

Terör örgütü PKK/KCK'dan kaçarak güvenlik kuvvetlerine teslim olan terörist, teröristlerin alçak saldırılarını bir bir anlattı. PKK'nın 2016 yılında Güvenpark saldırısıyla dört sene önce Diyarbakır'da Emniyet Müdürlüğü ek binasına karşı gösterisiyle ilgili bilgiler verdi.

13.02.2021-14:01 - (Son Güncelleme: 13.02.2021-14:01) PKK'dan Ayrılan Terörist, Örgütün İç Yüzünü Ortaya Döktü

İçişleri Bakanlığı koordinesinde jandarma ile polisin ikna çalışmalarıyla PKK'dan ayrılarak güvenlik kuvvetlerine teslim olan teröristlerin sayısı her gün çoğalıyor.

Uğraşlar sonucunda Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik kuvvetlerine teslim olan 31 yaşındaki A.D., Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde ifade verdi.

Hemen hemen on sene önce sosyal medya üzerinden tanıştığı şahıs aracılığıyla dönemin Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) şehir binasına götürüldüğünü ifade eden A.D, ardından terör örgütü PKK'ya dahil olmak için Suriye'ye gönderildiğini söyledi.

Hain terör örgütü PKK'nın bomba yüklü araç ile 13 Mart 2016 tarihinde Ankara'da bulunan Güvenpark otobüs duraklarında gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili detayları anlatan A.D, ifadesi şu şekilde:

"Güvenpark saldırısını Seher Çağla Demir isimli kadın örgüt mensubu yapmıştı. Seher saldırı için Türkiye'ye gelmeden önce kod ismi 'Rodi' olan kişi, Ankara'ya keşif yapma ve örgüt mensubu ayarlama işleri için gönderildi. Gerekli keşif çalışmasını yaptıktan sonra patlayıcıları Ankara'da bir yere gömmüş. Patlayıcıyı gömdüğü yerlerin krokisini çizdi, fotoğrafını çekti. Bu örgüt mensubu Seher'i alarak Şanlıurfa üzerinden Ankara'ya geçti. Patlayıcıları topraktan çıkarttıktan sonra Seher eylemi yaptı."

Diyarbakır'da alçak PKK'lı teröristler tarafından 11 Nisan 2017 tarihinde İl Emniyet Müdürlüğü ek binasının bitişiğindeki apartmanın bodrum katından otuz metre kazılan tünele yerleştirilen, RDX, amonyum nitrat, TNT ile mazot kullanarak hazırlanan hemen hemen bir ton patlayıcı ile gerçekleştirilen saldırının emrini terör örgütü elebaşı Murat Karayılan'ın verdiğini söyleyen A.D, "Hatta Karayılan bu saldırı sırasında başka bir noktaya da tünel kazıldığını ancak bu eylemden sonra yarım bırakıldığını söylemiştir" diye konuştu.

PKK'dan kaçan 31 yaşındaki terörist A.D, Karayılan ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Karayılan, bir yerden başka bir yere giderken dikkati çekmemek için Arapların yerel kıyafetini giyer, mağaraya gelince örgüt kıyafetiyle değiştirirdi. Yanında 3 koruması vardı. Dikkati çekmemek için kalabalık korumayla gezmez, yolda yürürken yüzünü kapatırdı hatta bir defa Karayılan'ı uzakta korumalarıyla gördüm ve yüzünü kapattığı için tanıyamadım."

Terör örgütü PKK'ya girdiği için pişman olduğunu belirten A.D, etkin pişmanlık kararlarından yararlanmak istediğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal