PKK ve Hizbullah'a Ait Katyuşa Füze Rampaları Yakalandı

Terör örgütü Hizbullah ve PKK, Irak'ta ortak eylem yapmak üzereyken suçüstü yakalandı. bu örgütlere ait Katyuşa füze ve rampaları yakalandı.

23.01.2021-18:37 - (Son Güncelleme: 23.01.2021-20:55)

Ortadoğu'da terör örgütlerinin ittifakı devam ediyor. İran'ın taşeronluğuna soyunan PKK'nın  yine İran'a bağlı olan Hizbullah terör örgütü ile iş birliğine gittiği ortaya çıktı

Irak Kürdistan bölgesel yönetiminin başkenti olan Erbil'e bağlı Altınköprü kasabasının Dibbis köyü yakınlarında Peşmerge'nin yaptığı arama ve tarama sonucunda Katyuşa füzeleri ve füze rampalarının ele geçirildiği ortaya çıktı.

Irak merkezi hükümeti istihbarat birimleri ile bilgileri paylaşan Peşmerge güvenlik birimleri ulaştıkları sonuç karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Paylaşılan bilgilerde füzeler Hizbullah tarafına aitti ancak füzelerin  PKK terör örgütünde olduğu ortaya çıktı. Bilindiği gibi PKK terör örgütü Sincar bölgesini işgal etmiş ve Barzani yönetimine karşı isyan etmişti. Suriye sınırı ve Kuzey Irak'ın önemli bölgesini işgal eden PKK terör örgütüne karşı Barzani yönetimi Türkiye'den yardım istemiş ve Türkiye'de yürütülecek operasyona fiili ve stratejik taktiksel destek vereceği açıklanmıştı

Bu çerçevede geçtiğimiz hafta Bağdat'ı ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki heyet terör örgütüne ortak operasyon desteği verileceğini belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal