PKK Elebaşlarından Salih Müslim'in Yeğeni Teslim Oldu

PKK elebaşlarından Salih Müslim'in yeğeni Dalya Mahmut Müslim ikna çalışması sonucu Mersin Emniyet Müdürlüğüne teslim oldu.

18.07.2020-11:42 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-16:38) PKK Elebaşlarından Salih Müslim'in Yeğeni Teslim Oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Pençe-Kaplan operasyonları başarı ile devam ediyor. Teröristler iyice sıkışırken, örgüt de bitme noktasına geldi. Havadan ve karadan operasyonlar örgüte nefes aldırmazken, örgüt içinde çaresiz kalan teröristler güvenlik görevlilerine teslim olmaya başladı. 

Son olarak PYD/PKK'nın elebaşlarından olan Salih Müslim'in yeğeni de örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Güvenlik yetkililerinden alınan ilk bilgilere göre,  PYD/PKK elebaşlarından ve terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan Salih Müslim'in yeğeni "Viyan Şervan" kod adlı Dalya Mahmut Müslim'in (21) teslim olmasına yönelik ikna çalışması yürütüldü. İkna çalışmasının ardından müslim, 15 Temmuz'da öğle saatlerinde Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğüne teslim oldu.

KIRMIZI KATEGORİDE ARANAN TERÖRİSTİN YAKIN KORUMALIĞINI YAPTI

Müslim'in ilk ifadesinden, PKK/KCK-PYD/YPG'nin sözde sözcüsü Salih müslim'ün öz yeğeni olduğunu, Suriye'de faaliyet gösteren ve kırmızı kategoride aranan "Esma Samur" kod adlı terörist Gülten Alataş'ın yakın korumalığını yaptığını söyledi.

SAHİL MÜSLİM KİMDİR?

3 Mart 1951 yılında Suriye'nin Halep şehrinin Aynel Arab (Kobani) bölgesinde bulunan Şeyran köyünde doğdu. Ailesi Barazi aşireti mensubu olan Müslim, 1977 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 

Suudi Arabistan’ın milli petrokimya şirketi Petromim’de bir dönem mühendis olarak çalışan müslim, 1998 yılında Kürdistan Demokrat Partisi'nin Suriye kolu olan Suriye Kürdistan Demokrat Partisi'ne katıldı. 2003'de bu partiden ayrılarak Demokratik Birlik Partisi'ne (PYD) katıldı. Müslim 2010 yılında partinin liderliğine getirildi.

PKK'NIN SİYASİ YÜZÜ

Müslim PKK'nın siyasi yüzü olarak da biliniyor. Örgütün uluslararası arenada meşru olması adına çalışmalar yürttü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal