PKK-Barzani Savaşı Başladı

Daha önce Barzani bölgesine ait Sincar’ı işgal eden PKK, şimdi de Duhok’ta Peşmergelere saldırdı. Ölü ve yaralı sayısı henüz netleşmedi

04.11.2020-12:40 - (Son Güncelleme: 04.11.2020-17:22) PKK-Barzani Savaşı Başladı

Haber365 (ÖZEL HABER) Yıllarca PKK’yı koruyan Barzani yönetimi sonunda bu örgütten darbe aldı. PKK’yı onlarca yıl koruyan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı birçok operasyonda teröristleri kurtaran Barzani, şimdi de teröristlerle çatışmak zorunda kaldı.

Sincar bölgesinin yanı sıra işgal ettiği 500 köyü de boşaltmayan terör örgütü ile Peşmergeler arasında çatışma başladı.

Muhabir ve editörlerimizin olay yeri ve bölgeden edindikleri bilgilere göre Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Duhok kendisini Amedi ilçesine bağlı Çemanke nahiyesinde Peşmerge güçlerine silahlı saldırı düzenledi.

Teröristlerin yaptığı saldırıya karşı anında cevap veren Peşmergelerle örgüt üyeleri arasında çatışmalar halen devam ediyor.

Kuzey Irak Yönetimi’nin bölgeye Peşmerge sevkiyatı yaparak teröristleri etkisiz hale getirmeye çalışıyor.
Ancak muhabirlerimizin aldığı bilgilere göre bölgede bulunan köylerin birçoğunda PKK’ya ciddi istihbari ve lojistik yardımı yapılıyor.

Barzani yönetiminin yolsuzluk ve hukuksuz uygulamalarından bıkan Kuzey Irak Kürtlerinin çare olarak PKK’ya sığındığı öğrenildi.

Merkezi hükümetin bölgeye yerleşmesine izin vermeyen Barzani, birçok kırsal kesimi PKK’ya kaptırdığı biliniyor. Türkiye’nin operatif desteği ile bazı kırsal kesim teröristlerden temizlenerek Türk karakolları kuruldu.

Güvenlik amaçlı kurulan bu karakollar, bölge sakinleri ile Barzani Peşmergelerini PKK terör örgütüne karşı koruyor.
Irak Kürt bölgesel yönetimi, Türkiye’nin son aylarda Kuzey Irak’ta yürüttüğü Kaplan ve Pençe harekatlarına istihbarat katkısı bulunduğu ileri sürülüyor.

TSK’nın PKK terör örgütüne yönelik 1992 yılının ekim ayında yaptığı operasyonda örgütün neredeyse bütün üyeleri çember altına alınmış ve imha harekatı başlamıştı.

Buna karşın Barzani 25 Ekim 1992 tarihinde, Haftanin, Çukurca ve Hakurk’ta bulunan bütün teröristleri Peşmergelere ait resmi araçlarla İran sınırında bulunan Zele kampına taşımıştı.

Peşmerge Bakanlığı, PKK’nin bombalı saldırısı sonucu 3 Peşmergenin yaralandığını duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal