Piyasaların beklediği haber bugün açıklanıyor: Haziran ayı enflasyonu belli oldu

Piyasaların ve vatandaşın beklediği haziran ayı enflasyon rakamları bugün açıklanacak. Gözler yetkililerden gelecek habere çevrildi.

05.07.2023-09:32 - (Son Güncelleme: 05.07.2023-10:24) Piyasaların beklediği haber bugün açıklanıyor: Haziran ayı enflasyonu belli oldu

Başta memur ve emekliler olmak üzere milyonlarca kişinin beklediği haziran ayı enflasyon rakamları bugün açıklanıyor. Rakamın açıklanmasının ardından beklenen zamlarda netlik kazanacak. 

Haziran faiz oranları belli oldu

Haziranda enflasyon aylık bazda %3.92, yıllık bazda %38.21 arttı. Memur ve emekli zammını etkileyecek 6 aylık enflasyon ise %19.77 oldu.

Haziran ayı enflasyonu

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor

AA’da yer alan habere göre; TÜİK milyonlarca kişinin beklediği enflasyon verilerini bugün açıklayacak. Buna göre memur ve emeklisinin maaşlarına yansıyacak olan 6 aylık enflasyon farkı da netleşmiş olacak. Geçtiğimiz dönemler göz önünde bulundurulduğunda, 5 aylık enflasyon farkı 13,13, SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin ise 5 aylık TÜFE oranı 15, 26. Bu ay en düşük memur maaşı net 22 bin lira olacak. Tabanın üzerinde maaş alanlar için ise oransal artış uygulanması tahmin ediliyor.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal