Piyasaların beklediği düşüş geldi, altın uzmanı İslam Memiş yatırımcıları çok net uyardı!

Altın ve dolar fiyatları dün Dolmabahçe’deki müzakerenin ardından sert bir düşüş yaşadı. Dünya piyasalarında, Rusya savaşının etkisi sürerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bu konuda yatırımcıları çok net bir şekilde uyardı. Bu sürecin daha temkinli bir şekilde ilerleyeceğini belirten İslam Memiş, emtia ve dolar için meydana gelen her düşüşün bir alım fırsatı olduğunu söyledi. Uzman isim yıl sonu için de resmen rakam verdi.

30.03.2022-09:50 - (Son Güncelleme: 30.03.2022-13:49) Piyasaların beklediği düşüş geldi, altın uzmanı İslam Memiş yatırımcıları çok net uyardı!

Ons altın ve dolar fiyatları dünkü barış ortamından esinlenerek yüzde 3’ten fazla düştü. Rusya Ukrayna savaşında 34 gün geride kalmışken iki ülke İstanbul’da müzakere masasına oturdu. Masadan net bir karar çıkmasa da ülkemizin garantör ülke konumunda olması istendi. 

Gram altın, ons altın ve dolar fiyatı Rusya-Ukrayna cephesinden gelen müzakere haberleri sonrasında yüzde 3’ten fazla düşüş yaşadı. Savaşta 34 gün geride kalırken Rusya ile Ukrayna İstanbul’da müzakere masasına oturdu. Kesin bir karar çıkmasa da Türkiye’nin savaşta garantör ülke olması istendi. Açıklamalar müzakerelerin devam edeceği yönünde oldu. Rusya, taleplerin Putin’e iletileceğini ve üst düzey görüşmeler için ön aşamanın geçilmesi gerektiğini belirtti.

Balon senaryosu gözüküyordu

Konuyla ilgili olarak Youtube hesabından bir piyasalarla ilgili yorumlarını paylaşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcılara çok kritik öneriler verdi.

Piyasaların beklediği düşüş geldi, altın uzmanı İslam Memiş yatırımcıları çok net uyardı!

Piyasalarda manipülasyon halinde ortaya çıkan bir köpük olduğunu daha sonra da bu köpüğü üzerinden aldıklarını söyleyen İslam Memiş, “Yüksekten maliyet yapanlara gaza gelenlere geçmiş olsun. Ancak tabii ki kazanacaksınız. Neden, ne demiştik, bu sene sonunda gram altında 1450, gümüşün gram seviyesinde 20 lira. Problem yok beklemeye devam edin. Ancak önemli olan şu malı alırken niye kazanmıyorsunuz? Tam tersi bir senaryo da olabilirdi. Bir köpük bir balon senaryosu vardı, savaşla da birlikte milleti kandırdılar. Sosyal medya algısıyla yatırımlarına yön verenler, algı operasyonlarıyla duygularıyla hareket edenler, uçacak kaçacak söylemleriyle birikimlerine yazık edenler olmasıydı onlar para kazanamayacaktı. Yüksekten maliyet yapanlar onların eline yağ sürdünüz. Sadece 1 ay sabredemediniz. Önümüzde bir sürü zaman var, 9 ay gibi bir süreç var. 9 ayda daha ne hikâyeler duyacağız, göreceğiz. Manipülasyon piyasasında onların birikimlerini korumak benim vazifemdir. Ancak 2 bin dolar seviyesinde bir köpük oluşturup patlattılar, gram altında 960 lira, patlattılar güm” ifadelerini kullandı.

Her düşüş bir fırsat niteliğinde

"Bu rakamsal değerleri göz önünde bulundurduğumuz zaman nefsimizle değil irademizle mantığımızla hareket edeceğiz. Rusya ve Ukrayna, İstanbul'da görüştü, alt zemin oluşturuldu. Zelenski ile Putin'in bir araya gelmesi için bir yol açtıklarını gördük. Daha önce size ne anlatmıştım, bu süreç bitmez, 2-3 sene kontrollü bir biçimde devam eder demiştim. Bu düşüncemde bir değişiklik yok. Kontrollü biçimde bu süreci devam ettirecekler” sözlerini söyleyen İslam Memiş devamında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Düne kadar şöyle olacak böyle olacak deyip fiyatlarını artırdılar. Bugün görüşme oldu, barışacaklarmış diye fiyatları düşürdüler. Arkadaşlar manipülasyon piyasasındayız. İnsanlara al sat yaptırarak elindeki varlıkları alacaklar. 2020 yılından beri enflasyondan bahsediyoruz. 2023'e kadar enflasyon yıllar. Manipülasyonla insanlar günlük al sat yaptırılarak ellerindeki varlıklar alınıyor. Siz kazandığınızı düşünürken onlar büyük kazanıyor. Bu bir aylık süreç içinde bankaların makas aralıklarını biliyorsunuz. Ekmek yedirmezler. Sermaye sahiplerinin kim olduğunu bilmiyorsunuz. Kısa vadeli al sattan mümkün olduğunca uzak durun. Her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendirin. 1 ay sonraki senaryoları gördüğünüz zaman ne demek istediğimi net bir şekilde görebilirsiniz."

Piyasaların beklediği düşüş geldi, altın uzmanı İslam Memiş yatırımcıları çok net uyardı!

Gram altın için alım seviyeleri

Fiyatların tam olarak düşmediğini bu sebeple bir miktar daha aşağı seviyelere inebileceğine vurgu yapan İslam Memiş, “Fiyatlar çöktü, sert bir şekilde geriledi. Bir miktar daha bu gerileme devam edecektir. İlk kademeli alım yapacağınız gram altın seviyesi 880 lira. Ons altın 2 bin dolar seviyesini kırmışken 1880 dolara düşeceğini söylemek de her babayiğidin harcı değil. Gram altını kademeli alabilirim, bugün de olabilir 890'dan başlayarak alabilirim. 900 lira seviyesinin üzerinden almayın. Bugün kademeli alım yapan arkadaşlar bu olumlu rüzgârın geçici olacağını düşünmeli. Bu fiyatlar düşüş anlamında kalıcı olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Amaç enflasyonu unutturmak

Yaşanan düşüşlerin amacının insanlara enflasyonları unutturmak olduğunu belirten Memiş, “Bu yalancı bahar esintisi kalıcı değil. Kontrollü bir şekilde bu süreç devam edecek. Maksat insanlara enflasyonu unutturmak. İnsanlar önümüzdeki aylardan itibaren Merkez Bankalarının faiz artışlarına odaklanacaklar. Bakalım yatırımcılar bu kez tuzağa düşecek mi? Enflasyonun olduğu yerde altın ve gümüş kraldır arkadaşlar. Aldın aldın, almadın bekledin, hazır düşük fiyattan aldığını sattın, geçmiş olsun kardeşim.” ifadeleriyle değerlendirmelerini noktaladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal