Piyasalar dalgalandı: Altın fiyatlarında düşüş gözlendi!

Bugün altın piyasasında yaşanan son gelişmeler, yatırımcılar ve altın fiyatlarını takip edenler tarafından yakından izleniyor. İstanbul'da güne değer kaybıyla başlayan altının gram fiyatı, 2 bin 340 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın ise 4 bin 120 liradan alıcı bulurken, Cumhuriyet altını ise 15 bin 920 liradan satılıyor.

05.04.2024-11:55 - (Son Güncelleme: 05.04.2024-14:50) Piyasalar dalgalandı: Altın fiyatlarında düşüş gözlendi!

Altının dün ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak gerileyen gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 0,5 altında 2 bin 350 liradan tamamladı. Yeni güne de düşüşle başlamasının ardından saat 09.50 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,3 altında 2 bin 340 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek Altın 4 bin 120 liradan alıcı bulurken, Cumhuriyet altını ise 15 bin 920 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise şu sıralarda yüzde 0,6 azalışla 2 bin 280 dolar seviyesinde bulunuyor. Analistler, dünya genelinde önemli merkez bankalarının faiz indirim döngüsüne ne zaman gireceğine dair belirsizliğin devam ettiğini belirterek, banka yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin piyasalar üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü kaydetti. Altın fiyatlarındaki dalgalanmanın bu faktörler doğrultusunda şekillendiği gözlemleniyor.


Fed, politika alanını daralttı

İş gücü piyasasındaki sıkı duruşun ABD Merkez Bankasının (Fed) politika alanını daralttığını ifade eden analistler, bugünkü verilerin Bankanın gelecek dönemde atacağı adımlara dair ipuçları verebileceğini belirtiyor. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in haziranda faiz indirimlerine başlayacağına ilişkin tahminlerin yüzde 65 seviyesinde kalmaya devam ettiğini dile getiriyorlar.

Analistlere göre, bugün yurt içinde veri gündemi sakin olacak ancak yurt dışında Avro Bölgesi'nde perakende satışları ve ABD'de istihdam raporu verilerinin yakından takip edileceği ifade ediliyor. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 320 ve 2 bin 350 doların direnç, 2 bin 280 ve 2 bin 250 dolar seviyesinin ise destek konumunda olduğu belirtiliyor. Özellikle ABD istihdam raporu verileri, piyasalarda büyük dalgalanmalara neden olabilir ve Fed'in faiz politikasına ilişkin beklentileri şekillendirebilir.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal