Pitbull cinsi köpeğini yoldan geçen vatandaşa saldırtan şahıs: İstesem silah alır sıkardım!

Beyoğlu'nda pitbull sahibi şahsın, kendisini uyaran kişilere köpeğini saldırttığı iddiasıyla yargılandığı mahkeme süreci başladı. Sanık savunmasında kullandığı ifadelerle herkesi şaşkına uğrattı..

12.04.2022-14:38 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-14:45)

Duruşmada ifade veren müşteki Bilgin Elbay, sanıkla karşı karşıya geldiğinde köpeğinin kucağında olduğunu söyleyerek, "Köpek tasmasızdı. Köpeğe karşı tahrik edici davranışta bulunmadım. İlk önce Muzaffer Akçayır'a saldırmış. Polis ve ambulansı aradım. Muzaffer baygındı, yerde yatıyordu." açıklamasını yaptı.

Köpeğin dişi derime geçti

Hakimin, "Ben merak ediyorum bu köpek durup dururken sana niye saldırdı?" şeklinde sorusuna Elbay, "Sanık köpeği yere bıraktı, köpek bana saldırdı. Üzerimde kalın bir montum vardı, içinde deri yelek vardı. Montum parçalandı, yeleğimde delik de vardır. Köpeğin dişi derime geçti. Kuduz aşısı oldum. Şikayetçiyim." dedi.

Pitbull cinsi köpeğini yoldan geçen vatandaşa saldırtan şahıs: İstesem silah alır sıkardım!

Mahkemenin hakimi, duruşmada müşteki beyanına karşı söz hakkı almaya çalıaşn Orhan Yıldırım’a, "Oğlum senin 10 sayfa sabıkan var. Bir de itle köpekle suç işliyorsun." şeklinde sert çıktı.

Sanığın yaptığı savunmada, "2 aydır tutukluyum. Vallahi olayın yaşandığı yerde kimseye zarar verme güdüsüyle hareket etmedim. Köpek kucağımda değildi, 34 kiloluk köpek." cevabı üzerine hakim, "İsterse 50 kilogram olsun, seviyorsan taşırsın." şeklinde yanıt verdi.

Savunmasını ağlamaklı olarak sürdüren sanık, "Köpeğin zinciri takılıydı. Kağıt topluyorum, bu şekilde geçimimi sağlıyorum. Köpeği benden aldılar. Bana arkadaş olsun, yoldaş olsun diye aldım. Vallahi pişmanım. Suç işlemedim. Çöplerden kağıt toplayarak 26 bin lira para biriktirdim. Kamyonet alacaktım. Sokakta büyüdüm ben, hayatımı kurmaya çalışıyorum. Ne yaptım ben? Yemin ederim suç işlemedim. Öyle olsa bir silah alır sıkardım." ifadeleriyle kendini savundu.

Pitbull cinsi köpeğini yoldan geçen vatandaşa saldırtan şahıs: İstesem silah alır sıkardım!

Bu savunmanın üzerine tekrardan araya giren hakim, "O kadar sabıkan var bir onu yapmadığın kalmış zaten. 10 sayfa sabıka kaydın var. Köpeğin 2 kişiye saldırmış, seni nasıl salayım?" dedi.

Tutukluluk hali devam edecek

Duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Yıldırım'ın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Diğer müşteki Muzaffer Akçayır hakkında zorla getirme kararı çıkaran mahkeme, duruşmayı erteledi.

Duruşmadan önce basın mensuplarına açıklamalar yapan Bilgin Elbay, yeleğindeki deliği göstererek, "Köpek sanığın kucağındaydı, yere bıraktı. Sonra köpek geldi göğsümden ısırdı. 1 santimetre daha girseydi göğsümü parçalardı. Kanuna göre köpeğe ağızlık takması gerekir. Köpeğin diğer şikayetçiye saldırdığını sonradan öğrendim. Yanına gittiğimde baygındı. Ben aşı oldum, tedavimi yaptırdım. Sesleri duyunca diğer şikayetçinin yanına gitmiştim." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal