İstanbul Esenyurt ilçesine bağlı Mehterçeşme Mahallesinde bulunan börekçide yaşanan olay herkesi şaşkına uğrattı. Edinilen bilgiye göre gece saatlerinde bisikletiyle börekçinin önüne gelen hırsız etrafı kontrol ettikten sonra cam pervazını kırarak içeriye girdi. Dükkanın içinde bir süre gezen hırsız daha sonrasında kasaya yönelerek kasanın içerisinde bulunan bir miktar parayı ve bir cep telefonunu aldı. Kasadaki parayı ve telefonu alan hırsız dükkanın içinde tekrar dolaşmaya başladı.
Dükkanın içinde dolaşan hırsız limonata makinesini görünce kendisine bir bardak limonata koydu. Limonata içerek keyif yapan hırsız yaklaşık 15 dakika kadar dinlendi. Limonatasını içerek bardağını da masaya bırakan hırsız olay yerinden uzaklaştı. Sabah dükkana gelince dükkanın soyulduğunu fark eden işletme sahibi durumu hemen polise bildirdi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlatırken yaşanan o hırsızlık anları ise güvenlik kameralarına anbean yansıdı.
Hırsızlık olayını anlatan işletme sahibi Yunus Oğuz, "Olay sabah saat 03.00 sıralarında yaşandı. Güvenlik kameralarından gördüğümüz kadarıyla hırsız bisiklet ile geliyor ve cama yaklaşıyor. Tornavida ile camı bir süre zorlayarak içeriye giriyor. Rahat bir şekilde içeriye giren hırsız kasaya gelerek içerisinden telefon ve bir miktarda para alıyor. Ondan sonra ise pişkin bir şekilde limonatasını alıp içiyor. Bir süre keyif yaptıktan sonraysa bardağı bırakıp kayıplara karışıyor. Artık nasıl bir devre geldiysek hırsızın rahatlığı insanı şok ediyor" diyerek yetkililere çağrıda bulundu.