Pirinç Diyeti Nasıl Yapılır?

Son dönemlerin popüler diyetlerinden biri de pirinç diyeti oldu. Pirinç diyeti nedir? Pirinç diyet nasıl uygulanır? Detaylar haberimizde...

07.05.2018-11:21 - (Son Güncelleme: 10.11.2021-13:56) Pirinç Diyeti Nasıl Yapılır?

Son dönemlerin popüler diyetlerinden biri de pirinç diyeti oldu. Bu diyet ile pirinç pilavı değil pirinç lapası tüketilmektedir. Pirinç lapası kısa sürede hızlı kilo verdirdiği için sıklıkla tercih edilmektedir. Pirinç diyeti 3 günde 2 kilo verdirmesiyle ün salmış durumda. Bu diyeti uygulamadan önce mutlaka doktorunuza, diyetisyeninize ya da beslenme uzmanınıza danışmalı ve onun önerileri doğrultusunda hareket etmelisiniz. Peki, Pirinç diyeti nedir? Pirinç diyet nasıl uygulanır?

PİRİNÇ DİYETİ LİSTESİ

- 1 çay bardağı pirinç

- 3 su bardağı su

- Kekik

- Kırmızı Pul Biber

- Nane

PİRİNÇ LAPASI NASIL HAZIRLANIR?


Pirinç diyeti için ilk olarak pirinçleri güzelce yıkayın ardından 3 su bardağı suyu kaynaması için tencereye koyun. Pirinç lapasına kesinlikle yağ koymayın. Kaynayan suyun içerisine pirinçleri ilave ederek lapa olana kadar kısık ateşte pişirin. Lapanın içerisine kırmızıbiber, kekik ve nane ekleyin suyunu çekene kadar bekleyin. Pirinç lapasını 3 gün boyunca günde 3 öğün taze olarak pişirerek tüketin. Diyeti uygularken mutlaka günde 2 litre su tüketin. Pirinç lapasının yanında 2 kaşık yoğurt tüketebilirsiniz.

PİRİNÇ DİYETİ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

- Pirinç lapasını hazırlarken asla tuz kullanmayın.

- Pirinçleri haşlamaya başlamadan önce mutlaka bol suda önce bekleterek sonra yıkayarak fazla nişastasından arındırmanız gerekiyor.

- Bu diyet boyunca yiyeceğiniz meyvelerin çok şekerli olmamasına da özen göstermeniz, kan şekerinizin dengesini çok bozmamanız da oldukça önemli.

PİRİN DİYETİ YASAKLI LİSTESİ

- Çok şekerli ya da rafine şekerli yiyecekler

- Sütlü ve beyaz çikolata gibi kakao oranı az şeker oranı yüksek çikolatalar

- Maden suyu 

- Ekstra tuz ilave ederek hazırlanan her türlü yiyecek

- Dondurulmuş gıdalar

- Kızartmalar  

- Un ve trans yağ içeren yiyecekler uzak durmanız gerekenler arasında.

PİRİNÇ DİYETİNDE BUNLARI TÜKETEBİLİRSİNİZ

- Hiçbir şekilde tuz kullanılmadan haşlanmış fasulye 

- Tahıllı gıdalar

- Yağsız süt ürünleri

- Taze sebze ve meyveler

PİRİNÇ DİYETİNİN FAYDALARI VE ZARARLARI

- Düşük sodyumlu yiyeceklerden oluşan bir diyet olduğu için vücutta fazla su tutulmasının önüne geçiyor. Bu sadece ödem ve şişkinlik gibi problemleri olanların bu sorununun çözülmesine yardımcı oluyor.

- Pirinç diyeti yüksek tansiyon sorununa çözüm olabiliyor, kalp ve damar sağlığını destekliyor.

- Doğru şekilde uygulandığında kan şekerinin dengelenmesinde de pozitif etkileri olduğu söyleniyor.

- Aşırı tuz tüketiminin önüne geçen bir diyet programı olduğundan pirinç diyeti, böbreklerin sağlıkla çalışmaya devam etmesine destek oluyor.

- Tüm bu etkileri ve görece düşük kalorili bir diyet olması sayesinde kişiden kişiye farklılık gösterse de haftada 4 kiloya kadar ciddi bir miktarda kilo verdirdiği de biliniyor.

- Tüm bunların yanında pirinç diyeti oldukça zorlu ve neredeyse tek tip sayılabilecek bir beslenme düzeni olduğundan 2 haftadan uzun süre uygulamamak, uygulanacaksa da mutlaka en az 3 gün ila 7 gün arasında bir süre ara vermek gerekiyor.

- Kronik bir rahatsızlığı bulunanlar ve düzenli olarak ilaç kullananlar başta olmak üzere herkesin bu diyeti uygulamadan önce mutlaka doktoruna danışması gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal