Pırasa gaz mı yapıyor? Gaz yapan yiyecekler nelerdir? Pırasa kabızlığa iyi mi geliyor? Hamilelikte pırasa tüketimi

Pırasa yemeği yapan bir çok kişi pırasanın gaz yapıp yapmadığını araştırıyor. İşte detaylar..

28.06.2022-20:27 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-20:27) Pırasa gaz mı yapıyor? Gaz yapan yiyecekler nelerdir? Pırasa kabızlığa iyi mi geliyor? Hamilelikte pırasa tüketimi

Pırasa içerisinde bulundurduğu A, D, B36, B12, Kalsiyum, Demir, Magnezyum, Potasyum mineralleri ile harika bir düşük kalorili mineral deposudur. Bağışıklığı güçlendirmede güçlü, enfeksiyonlarla savaşan, kanseri önleyen, kansızlığa iyi gelen ve sağlığa pek çok yararı bulunan pırasanın gaz yapıp yapmadığı son zamanlarda en çok sorulan sorulardan olmuştur.

Pırasa gaz yapar mı?

Bu soruya Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Dr. Hilal Batmaz cevap vermiş ve pırasanın lahana, brokoli, karnabahar, kereviz, enginar, bezelye, turp gibi gaz yapan sebzelerden olduğunu açıklamıştır. Dr. Derya Akın gaz yapan diğer yiyeceklerin ise kereviz, brokoli, kabak, domates, salatalık, marul, yeşil biber, kiraz, çilek, kavun, karpuz, soğan, sarımsak olduğunu söyleyip gaz ve şişkinlik yaşayan bireylerin bu besinlerden mümkün mertebe uzak kalmalarını tavsiye etmiştir.

Doktorlara yöneltilen bir diğer soru ise hamile olan kişilerin pırasa yerlerse bu gaz etkisinin bebeğe geçip geçmeyeceği sorusudur. Bu soruya doktorumuzun cevabı ise gaz yapan yiyeceklere ancak 8. ve 9. ayda başlanması gerektiğidir.

En çok sorulan sorulardan bir diğeri ise pırasanın kabızlık yapıp yapmadığı ya da kabızlığa iyi gelip gelmediği sorusudur. Bu soruya doktorumuz, lifli bir çok besinin kabızlık yapmadığı tam aksine kabızlığa iyi geldiği şeklinde olmuştur.

Not: Bu cevaplar kişisel sorunlarınız bilinmeden cevaplanmıştır. Daha detaylı bilgiyi ve tavsiyeyi doktorunuzdan alınız ve asla doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayınız! 

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal