Piknikçiler Yasak Dinlemedi!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, coronavirüs önlemleri kapsamında aldıkları kararda, park, orman ve mesire alanlarında piknik ve mangal yapılmasını yasakladı. Yasağa aldırış etmeyen bilinçsiz vatandaşlar ise soluğu Belgrad Ormanı'nda aldı.

21.03.2020-17:51 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-18:01)

Türkiye'de coronavirüs kapsamında alınan kararlara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Özellikle vatandaşları sosyal mesafe üzerinden uyaran yetkililer, alınan önlemlerle vatandaşların bir arada kalmasının önüne geçmeye çalışıyor. Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yeni tip coronavirüsün (Covid-19) yayılmasını engellemek amacıyla milli parklarda, ormanlarda ve bakanlığa park ve bahçelerde mangal yakılmasının yasaklandığını bildirdi.

Bakan Pakdemirli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Tüm milli parklarda, ormanlarda ve bakanlığımıza bağlı park ve bahçelerde coronavirüsün yayılmasını engellemek, sosyal mesafe kuralına uymak adına mangal yakılması yasaklanmıştır." ifadelerine yer verdi.

Fakat vatandaşlar yetkililerin tüm uyarı ve yasaklarını dinlemedi. Coronavirüs salgınını ciddiye almayan halk Belgrad Ormanı'na akın etti. 

Bu görüntüler sosyal medya üzerinde tartışma yaratırken, kullanıcılar, bu tür bilinçsiz kişiler için caydırıcı cezalar verilmesini talep etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal