25.06.2022-12:20 (Son Güncelleme:30.09.2022-09:49)


1

Olay Antalya Kepez'de meydana geldi

Olay Antalya Kepez'de meydana geldi

Bu olay yaklaşık 1,5 ay önce Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan bir markette meydana geldi. Pikniğe giden bir adam markete uğrayarak ekmek aldı.



2

Ekmeğin içinden fare çıktı

Ekmeğin içinden fare çıktı

Ekmeği ikiye bölünce içerisinde telef olmuş bir fare gören Alihan Taş ne yapacağını şaşırdı. Apar topar Alo 174 Gıda Hattı’nı aradı. “Şok olduk. Mağduruz. Böyle bir olayın başkalarının başına gelmesin istiyoruz. Marketlerin denetimlerinin sıklaştırılmasını istiyoruz” sözleriyle şikayetini dile getirdi.



3

İşletmede denetim gerçekleşti

İşletmede denetim gerçekleşti

Şikayetten sonra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri işletmeyi ziyaret ederek denetim gerçekleştirdi.



4

Cezai işlem uygulandı

Cezai işlem uygulandı

Yapılan araştırmada işletmenin un deposunun arka bölümünde fare pislikleri, ekmek fırınının orda da fare kapanı tespit edildi. İşletmeye cezai işlem uygulandı. Alihan Taş raporları talep ettikten sonra işletmeye tazminat davası açtı.



5

'Artık ekmek almayı bıraktım'

'Artık ekmek almayı bıraktım'

Eşinin doğum yaptığını ve gördüklerinden sonra sütten kesildiğini söyleyen Alihan Taş, “Eşim görür görmez midesi bulanıp kusmaya başladı. 1-2 hafta boyunca hastanelere gittik. Daha yeni doğum yapmıştı. 2,5 aylık oğlumuz var. Eşim yemek yemeyince ister istemez oğlum sütten kesildi. Mağduriyetimiz var, kabul edilemez bir olay. Artık ekmek almayı bıraktım. Ekmeği kaynanam yapıp gönderiyor, onu yiyoruz. Daha olayın şokunu üzerimizden atmış değiliz” dedi.



6

Tazminat davası açtı

Tazminat davası açtı

Yaşanan olaylar sonrasında müvekkilinin maddi manevi zarar gördüğünü belirten avukat Eyüp Yıldırım, tazminat davası dışında bu durumun kamu sağlığı açısından bir suç teşkil ettiğini dile getirdi.



7

Avukat Eyüp Yıldırım açıkladı

Avukat Eyüp Yıldırım açıkladı

Avukat Eyüp Yıldırım, “Bu olay müvekkile madden ve manen zarar vermiştir. Eşi, ağabeyi, ağabeyinin eşiyle pikniğe gittiklerinde yaşadıkları tiksindirici olay sonucunda hepsi psikolojik olarak olumsuz etkilenmişlerdir. Bunun bir karşılığı olmalıdır ve bu zaten kanunda manevi tazminat olarak karşımıza çıkmakta. Biz de bu davayı açtık ve umuyoruz ki adalet tecelli edecektir.” sözleriyle şikayetini belirtti.



8

Açıklamasına devam eden avukat Yıldırım, “Tüketicilerin böyle durumlarda hak aramalarını sürdürmesi gerekiyor. Gerek hakem heyetleri, gerek tüketici mahkemeleri ve vekilleri aracılığıyla hukuki destek alarak süreci takip etmeleri yargılama açısından etkili olacağına inanıyoruz. Bu tarz olayların daha önce de yaşandığını görüyoruz. Bizim amacımız bu ve buna benzer olayların bir daha yaşanmaması. En etkin denetim mekanizması olan vatandaşın bu şekilde hak arayışına girmesiyle azaltılacağı inancındayız. Umuyoruz ve biliyoruz ki; halk bu konuda daha da bilinçlenirse bu konuda olumlu sonuçlar alacağız.” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr