Pi Sayısı Nedir?

Pi Sayısı son zamanlarda en çok araştırılan konulardan biri. İnternet kullanıcıları ''Pi Sayısı nedir?'' sorusuna cevap arıyor. Peki Pi Sayısı nedir? Pi Sayısı hangi alanlarda kullanılıyor? Pi Sayısı ne zaman bulundu?

16.03.2021-16:59 - (Son Güncelleme: 16.03.2021-16:59) Pi Sayısı Nedir?

Matematikte kullanılan Pi Sayısı temel bir terim olarak bilinmektedir. Ancak kullanıldığı yere göre farklı şekilde hesaplanmaktadır. ''Çemberin çapına oranı'' mühendislik alanında 22/7 olarak, ortaokulda 3 olarak gösterilir. Lise de Pi Sayısı 3.14 şeklinde öğretilmektedir. Peki Pi Sayısı nedir? Pi Sayısı ne demek? Pi Sayısı ismi nereden gelir?

Pİ SAYISI NE DEMEK?

''Archimedes sabiti'' ve ''Ludolph sayısı'' olarak da bilinen Pi Sayısı, 1737'de Euler tarfından benimsendikten sonra yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Pi kelimesi ise Yunanca'da ''çevre'' sözcüğünün ilk harfi olarak ifade edilmektedir.

Bunun yanı sıra Eski Mısır ve Babil gibi pek çok eski uygarlıklar tarafından çemberin çap oranı, belli bir sabit verilerek hesaplanmıştır. Babillier Pi Sayısı'nı 31/8 oranında hesaplarken Mısırlılar bu sayıyı 256/81 oranı olarak kullanmıştır. Ancak M.Ö 1600'lü yıllarda Mısırlı katip Ahmes'in Pi Sayısı'nı yüzde 0.6'lık bir oranda hesaplaması büyük bir başarı şeklinde tarihe geçmiştir.

Pİ SAYISI HANGİ ALANLARDA KULLANILIR?

Pi Sayısı, temel bir matematik terimi olarak hacim ve çap gibi geometrik alanlarda kullanılır. Çember gibi geometrik şekillerin çapına bölümüyle saptanan Pi Sayısı, tekrarı olmayan ve sonsuz rakamlardan oluşur. Pi Sayısı ''π'' sembolü ile ifade edilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal